Στα 3,3 δις ευρώ οι εκτιμήσεις για τα έσοδα της γερμανικής αγοράς τυχερών παιχνιδιών το 2024

Μια νέα έκθεση που δημοσιεύθηκε στη Γερμανία εξετάζει τα έσοδα της αγοράς τυχερών παιχνιδιών των τελευταίων ετών και προχωρά σε εκτιμήσεις για τη μελλοντική της ανάπτυξη και, όπως φαίνεται, οι εκτιμήσεις αυτές είναι άκρως αισιόδοξες, παρά το χτύπημα που προκάλεσε το lockdown για την πανδημία. Σύμφωνα με την έκθεση, τα συνολικά έσοδα της αγοράς τυχερών παιχνιδιών της Γερμανίας θα αυξηθούν στα 3,3 δις ευρώ, από τα 2,2 δις που εκτιμάται ότι είναι σήμερα.

Η έκθεση περιλαμβάνει επίσημα οικονομικά αποτελέσματα για τα έσοδα της αγοράς έως το 2019 και προχωρά και σε εκτιμήσεις για το μέλλον, έχοντας λάβει υπόψη της τα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία.

 

Τα οικονομικά αποτελέσματα του 2019

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έκθεσης, τα έσοδα της αγοράς τυχερών παιχνιδιών της Γερμανίας άγγιξαν τα 2,2 δις ευρώ μέσα στο 2019, παρουσιάζοντας αύξηση σε σχέση με το 2018. Αντίστοιχα αυξήθηκε και ο τζίρος, κατά 5,5% (850 εκατομμύρια ευρώ) στα 16,3 δις ευρώ. Ο τομέας τυχερών παιχνιδιών με τα μεγαλύτερα έσοδα ήταν αυτός των μηχανημάτων με φρουτάκια, ο οποίος ευθύνεται για το 42% των συνολικών εσόδων. Από την άλλη, το online στοίχημα και το online καζίνο, αν και δεν διατηρούν το μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας, σημείωσαν τη μεγαλύτερη ανάπτυξη μέσα στο 2019, με αύξηση εσόδων κατά 18,6% και 10,6% αντίστοιχα.

 

Οι προβλέψεις για το μέλλον

Η έκθεση προχωρά και σε εκτιμήσεις για το μέλλον της αγοράς τυχερών παιχνιδιών, ξεκινώντας με το δύσκολο 2020. Οι εξελίξεις και το lockdown έχουν ήδη προκαλέσει πτώση στα έσοδα των επιχειρήσεων που προσφέρουν τυχερά παιχνίδια (στον επίγειο και στον online τομέα) και η έκθεση προβλέπει ότι τα έσοδα της αγοράς θα σημειώσουν μείωση κατά 12,9%. Το 2021, όμως, η αγορά θα επανέλθει σε τροχιά ανάπτυξης και, έως το 2024 θα καταφέρει να εξασφαλίζει ετήσια έσοδα άνω των 3,3 δις ευρώ.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.