Αυξήθηκαν τα έσοδα της πορτογαλικής αγοράς τυχερών παιχνιδιών κατά το πρώτο τρίμηνο

Η αγορά τυχερών παιχνιδιών της Πορτογαλίας είδε τα έσοδά της να σημειώνουν αύξηση κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2021, κυρίως χάρη στις εξαιρετικές επιδόσεις των online τυχερών παιχνιδιών. Άλλωστε, τα περιοριστικά μέτρα που ίσχυαν για την πανδημία δεν επέτρεψαν στην επίγεια αγορά να συγκεντρώσει πολλά έσοδα και να συναγωνιστεί τον online τομέα.

Θυμίζουμε ότι για μεγάλο μέρος του πρώτου τριμήνου του 2021, η Πορτογαλία είχε επιβάλει lockdown και άλλα περιοριστικά μέτρα, τα οποία δεν επέτρεπαν στους παίχτες να επισκεφτούν επιχειρήσεις επίγειου στοιχήματος και άλλων τυχερών παιχνιδιών. Τα online τυχερά παιχνίδια, όμως, κάλυψαν το κενό και με το παραπάνω, φέρνοντας ακόμα και αύξηση εσόδων στο σύνολο της αγοράς.

 

Οι εξαιρετικές επιδόσεις της αγοράς online τυχερών παιχνιδιών

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, τα έσοδα της αγοράς τυχερών παιχνιδιών της Πορτογαλίας κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου άγγιξαν τα 134,3 εκατομμύρια ευρώ. Η αύξηση, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, αγγίζει το 1,9%.

Το εντυπωσιακό στοιχείο στα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν, όμως, είναι η συνεισφορά των online τυχερών παιχνιδιών. Από τα 134,3 εκατομμύρια ευρώ που εξασφάλισε συνολικά η αγορά, άλλωστε, τα 128,3 εκατομμύρια προήλθαν από τον online τομέα! Αυτό αποτελεί αύξηση 82,8%, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο, αλλά και ρεκόρ εσόδων για τον τομέα online τυχερών παιχνιδιών της Πορτογαλίας.

Παράλληλα, τα περισσότερα έσοδα του online τομέα προήλθαν από το στοίχημα. Τα έσοδα του online στοιχήματος αυξήθηκαν κατά 101,5% και άγγιξαν τα 69,5 εκατομμύρια ευρώ. Ακόμα μεγαλύτερη ήταν η αύξηση του τζίρου, η οποία άγγιξε το 184,1% (423,8 εκατομμύρια ευρώ). Όσο για το δημοφιλέστερο άθλημα στο στοίχημα, αυτό ήταν το ποδόσφαιρο, το οποίο ευθύνεται για το 81,3% των στοιχημάτων που τοποθετήθηκαν.

Τέλος, τα έσοδα των online καζίνο άγγιξαν τα 58,8 εκατομμύρια ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 64,3%. Ο τζίρος των παιχνιδιών αυτών, όμως, ξεπέρασε τα 1,61 δις ευρώ – πρόκειται για την πρώτη φορά που ξεπερνιέται το φράγμα του 1 δις ευρώ στην Πορτογαλία.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.