Διπλασιάστηκε ο τζίρος του στοιχήματος στην Πολωνία!

Ο τζίρος της αγοράς τυχερών παιχνιδιών στην Πολωνία παρουσίασε σημαντική αύξηση μέσα στο 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία των υπευθύνων, αλλά το παιχνίδι που έκλεψε την παράσταση και εξασφάλισε περισσότερα έσοδα από κάθε προηγούμενη φορά ήταν το στοίχημα. Σύμφωνα με τη σχετική έκθεση του πολωνικού υπουργείου Οικονομικών, ο τζίρος του συνόλου των τυχερών παιχνιδιών αυξήθηκε αρκετά, ενώ αυτός του στοιχήματος διπλασιάστηκε μέσα στο 2017!

Όπως είναι φυσικό, οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι από αυτή την αύξηση ήταν οι στοιχηματικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται νόμιμα στη χώρα, αλλά και τα δημόσια ταμεία, που είδαν τα έσοδά τους να αυξάνονται.

 

Τα στοιχεία της πολωνικής αγοράς για το 2017

Σύμφωνα με την έκθεση του υπουργείου Οικονομικών της Πολωνίας, ο τζίρος από τη νόμιμη αγορά τυχερών παιχνιδιών άγγιξε τα 3 δις ευρώ μέσα στο 2017, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 22%, σε σχέση με τον αντίστοιχο του 2016. Παράλληλα, τα έσοδα από φόρους αυξήθηκαν κατά 17%.

Πρωταγωνιστές της αγοράς ήταν και το 2017 τα επίγεια καζίνο και οι λοταρίες, που πραγματοποίησαν τζίρο 1,12 δις ευρώ (αύξηση 13%) και 1,07 δις ευρώ (αύξηση 1,4%). Ωστόσο, το παιχνίδι που κατάφερε να αυξήσει κατά τον μεγαλύτερο βαθμό τον τζίρο του ήταν το στοίχημα. Σύμφωνα με τα στοιχεία, άλλωστε, παρουσίασε αύξηση του τζίρου κατά 105%, σε σχέση με το 2016, καθώς το 2017 ο τζίρος ανήλθε στα 800 εκατομμύρια ευρώ! Τα νούμερα αυτά, μάλιστα, σημαίνουν ότι αυξήθηκε και το μερίδιο αγοράς του στοιχήματος, το οποίο ανέρχεται πλέον στο 26,4%, από το 15,7% του 2016.

Η τεράστια αύξηση ήταν αναμενόμενη, χάρη στις νέες συνθήκες που επικρατούν στην πολωνική αγορά τυχερών παιχνιδιών. Πρώτα απ’ όλα, η αγορά online στοιχήματος είναι πλέον νόμιμη και απασχολεί αρκετές εταιρείες, ενώ παράλληλα σημειώθηκε μια αύξηση της τάξης του 29% στην κατηγορία των επίγειων στοιχηματικών πρακτορείων.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.