Νέοι νόμοι για νομιμοποίηση του στοιχήματος στις Πολιτείες των ΗΠΑ

Από το καλοκαίρι του 2018 έως σήμερα, αρκετές Πολιτείες των ΗΠΑ εκμεταλλεύτηκαν το δικαίωμα δημιουργίας της δικής τους νόμιμης στοιχηματικής αγοράς εντός των ορίων τους και έχουν ήδη ξεκινήσει να προσφέρουν τις απαραίτητες υπηρεσίες σε πολίτες και επισκέπτες. Πολιτείες όπως το New Jersey, η Pennsylvania και το Delaware διαθέτουν πλέον τη δική τους αγορά στοιχήματος και πολλές ακόμη θα τις ακολουθήσουν σύντομα, αφού έχουν προχωρήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για την υιοθέτηση των σχετικών νόμων.

Τέτοιες Πολιτείες είναι το Texas, οι Massachusetts, η Washington, η Hawaii και η Arizona, μεταξύ άλλων, οι οποίες βρίσκονται στη διαδικασία σύνταξης και πρότασης νέων νόμων, που θα νομιμοποιήσουν το στοίχημα εντός των συνόρων τους.

 

Πρόταση για επίγειο και online στοίχημα στο Texas

Στην Πολιτεία του Texas, οι νομοθέτες έχουν ήδη συντάξει ένα νέο νομοσχέδιο, το οποίο θα επιτρέψει σε αδειοδοτημένες εταιρείες να παρέχουν υπηρεσίες στοιχήματος. Εφόσον υπερψηφιστεί, όμως, ο νόμος δεν πρόκειται να τεθεί σε επίσημη ισχύ πριν τον Ιανουάριο του 2020. Αν τεθεί σε ισχύ, πάντως, θα παρέχει την απαραίτητη άδεια σε πέντε μόνο εταιρείες στοιχημάτων.

 

Εξαιρούνται τα κολεγιακά αθλήματα στην Arizona

Στην ίδια διαδικασία βρίσκεται και η Πολιτεία της Arizona, με το νομοσχέδιο να προβλέπει τη νομιμοποίηση των στοιχηματικών υπηρεσιών, υπό την προϋπόθεση ότι προέρχονται από τις φυλές των Ινδιάνων της Πολιτείας. Επιπλέον, αν το νομοσχέδιο εγκριθεί, θα επιτρέπει τον στοιχηματισμό σε οποιοδήποτε άθλημα, με μόνη εξαίρεση τα κολεγιακά πρωταθλήματα.

 

Κρατικό μονοπώλιο στη Hawaii

Αντίστοιχα, ο νόμος που εξετάζουν οι αρμόδιοι στην Πολιτεία της Hawaii δεν προβλέπει την αδειόδοτηση ιδιωτικών εταιρειών. Η Hawaii εξετάζει το ενδεχόμενο νομιμοποίησης του στοιχήματος, υπό την προϋπόθεση ότι θα πραγματοποιείται από την κρατική εταιρεία Hawaii Sports Wagering Corporation.

 

Ένα βήμα πιο κοντά η Washington

Στη Washington, από την άλλη, ο νέος νόμος βρίσκεται πολύ κοντά στην υλοποίησή του. Η δήμαρχος Muriel Bowser υπέγραψε το νομοσχέδιο και πλέον ο χρόνος μετρά αντίστροφα για το ντεμπούτο της νόμιμης στοιχηματικής αγοράς, το οποίο υπολογίζεται κάπου μέσα στον Απρίλιο, για να συμπέσει με την έναρξη της σεζόν του MLB.

 

Επιπλέον έξοδα στην στοιχηματική αγορά του Kansas

Στο Kansas, τέλος, οι εταιρείες στοιχήματος που θα εξασφαλίσουν την άδεια θα έχουν πιθανότατα ένα επιπλέον έξοδο για να σκεφτούν. Οι αρμόδιοι εξετάζουν το νέο νόμο, που θα νομιμοποιήσει το στοίχημα από ιδιωτικές εταιρείες, σε συνεργασία με ιπποδρόμια και άλλες εγκεκριμένες εγκαταστάσεις, αλλά έχουν προσθέσει σε αυτόν και μια υποχρεωτική συνδρομή. Η συνδρομή αυτή θα πληρώνεται από τις εταιρείες στοιχήματος προς τις διοργανώτριες Αρχές (NBA, NHL, NFL κτλ.), ως ανταλλαγή για την χρήση πνευματικών δικαιωμάτων.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.