Πιο κοντά στην εξαγορά της Ladbrokes Coral η GVC Holdings;

Η GVC Holdings, ιδιοκτήτρια εταιρεία στοιχηματικών εταιρειών όπως η Sportingbet και η Bwin, απέτυχε πριν μερικές εβδομάδες να συνάψει συμφωνία εξαγοράς με την ανταγωνίστρια Ladbrokes Coral, εξαιτίας διαφόρων εμποδίων που αντιμετώπισαν στην πορεία. Όπως δείχνουν οι τελευταίες εξελίξεις, όμως, η εταιρεία στοιχηματισμού ετοιμάζεται για νέα προσέγγιση προς την Ladbrokes Coral, απαλλαγμένη από τα βάρη που την εμπόδισαν την πρώτη φορά.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης τους προσέγγισης, οι δύο εταιρείες απέτυχαν να συμφωνήσουν στο ποσό της εξαγοράς, αλλά και σε κάποια τυπικά θέματα, όπως η δραστηριοποίηση σε μη ρυθμιζόμενες αγορές. Με μία κίνηση, όμως, η GVC Holdings κέρδισε έδαφος και στους δύο τομείς.

 

Χωρίς το βάρος της τουρκικής αγοράς

Αναλυτικότερα, η GVC Holdings ανακοίνωσε πριν μερικές ημέρες την πώληση της τουρκικής της επιχείρησης στην εταιρεία Ropso Malta, έναντι του ποσού των 150 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτό σημαίνει αρχικά ότι η GVC διαθέτει πλέον μεγαλύτερα κεφάλαια που μπορεί να χρησιμοποιήσει για την εξαγορά της Ladbrokes Coral.

Παράλληλα, όμως, η GVC ξεφορτώθηκε και έναν… βραχνά. Αν και οι δραστηριότητές της στην Τουρκία ήταν κερδοφόρες, ήταν παράλληλα και παράνομες, αφού το online στοίχημα απαγορεύεται στη γειτονική χώρα. Αποτέλεσμα αυτού ήταν πολλοί επίδοξοι συνεργάτες της στοιχηματικής εταιρείας να είναι επιφυλακτικοί, φοβούμενοι απαγορεύσεις και ποινές από τις τουρκικές Αρχές.

Με την τουρκική αγορά να αποτελεί παρελθόν για τη GVC, λοιπόν, η επιχειρηματική εικόνα της έχει βελτιωθεί σημαντικά, αφού το ποσοστό εσόδων της από μη ρυθμιζόμενες αγορές έχει πλέον μειωθεί σημαντικά.

 

Φήμες για επανάληψη των συνομιλιών

Χωρίς το βάρος της τουρκικής αγοράς και με μεγαλύτερο κεφάλαιο, λοιπόν, η GVC Holdings αναμένεται να προσεγγίσει ξανά την Ladbrokes Coral. Πολλοί αναλυτές της αγοράς, μάλιστα, θεωρούν δεδομένη την επανάληψη των συνομιλιών εξαγοράς. Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, ότι η είδηση του τουρκικού τμήματος της GVC δεν ανέβασε μόνο την τιμή των δικών της μετοχών στο χρηματιστήριο, αλλά και της Ladbrokes Coral, με τη λογική ότι η εξαγορά της θεωρείται πια δεδομένη.

 



Δείτε όλες τις ειδήσεις της στοιχηματικής εταιρίας Ladbrokes και όλες τις στοιχηματικές προσφορές της Ladbrokes ή διαβάστε την αξιολόγηση της στοιχηματικής εταιρίας. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.