Την εξαγορά της αυστραλιανής Tabcorp επιθυμεί η εταιρεία στοιχημάτων Entain

Η Entain, ιδιοκτήτρια εταιρεία των Ladbrokes και Coral μεταξύ άλλων, επιβεβαίωσε ότι ενδιαφέρεται για την εξαγορά των στοιχηματικών επιχειρήσεων της αυστραλιανής Tabcorp. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους, μάλιστα, έχει ήδη κατατεθεί μια μη δεσμευτική πρόταση εξαγοράς, για την οποία όμως δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Η νέα αυτή εξέλιξη έρχεται να επιβεβαιωθεί σε μια άκρως ενδιαφέρουσα περίοδο για την Entain. Άλλωστε, πριν μερικούς μήνες, οι υπεύθυνοι δέχθηκαν προσφορά εξαγοράς από την αμερικανική MGM Resorts, την οποία απέρριψαν. Έπειτα, ο CEO της εταιρείας ανακοίνωσε την αιφνίδια αποχώρησή του, μετά από μερικούς μήνες στο τιμόνι της Entain, ενώ η MGM ξεκαθάρισε ότι δε θα επιστρέψει με νέα πρόταση εξαγοράς. Οι εξελίξεις αυτές είχαν αρνητικό αντίκτυπο στην αξία της μετοχής της εταιρείας, αλλά φαίνεται πως οι υπεύθυνοι συνεχίζουν να έχουν στο μυαλό τους την ανάπτυξη.

 

Το ενδιαφέρον της Entain για την Tabcorp

Η Tabcorp είναι ένας κολοσσός που δραστηριοποιείται σε πολλούς τομείς της αυστραλιανής οικονομίας, όπως τα ΜΜΕ, τα τυχερά παιχνίδια και άλλα. Ο τομέας τυχερών παιχνιδιών, μάλιστα, ευθύνεται για το 40% των εσόδων της, αφού η Tabcorp έχει καταφέρει να εξασφαλίσει το 43% της αγοράς στοιχήματος στην Αυστραλία.

Αυτός είναι και ο τομέας που ενδιαφέρει την Entain. Σύμφωνα με την ανακοίνωση των υπευθύνων, οι δύο πλευρές βρίσκονται σε προκαταρκτικές συνομιλίες, οι οποίες όμως δεν είναι δεσμευτικές. Με άλλα λόγια, οι δύο εταιρείες δοκιμάζουν προς το παρόν τα νερά και εξετάζουν η μία τις προθέσεις της άλλης. Σύμφωνα με την Entain, πάντως, έχει ήδη κατατεθεί μια πρώτη προσφορά εξαγοράς.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, τονίζουν οι υπεύθυνοι της Entain, το επόμενο βήμα της εταιρείας θα πραγματοποιηθεί με βάση τους στρατηγικούς σχεδιασμούς ανάπτυξης για το 2021 και δεν πρόκειται να παρεκκλίνει από τη συνολική στρατηγική της. Το τελευταίο αποτελεί μάλλον απάντηση σε όσους θεωρούν ότι η Entain προσπαθεί, μετά από τις εξελίξεις των τελευταίων μηνών, να δημιουργήσει θετικό κλίμα απέναντί της, ώστε να ξεχαστούν τα γεγονότα που της κόστισαν ένα μεγάλο κομμάτι της μετοχικής αξίας της.

 



Δείτε όλες τις ειδήσεις της στοιχηματικής εταιρίας Ladbrokes και όλες τις στοιχηματικές προσφορές της Ladbrokes ή διαβάστε την αξιολόγηση της στοιχηματικής εταιρίας. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.