Εξαγόρασε τη Fan Duel η εταιρία στοιχημάτων Paddy Power BetFair

Η εταιρία στοιχημάτων Paddy Power Betfair προχώρησε σε μια εξαιρετικά χρήσιμη από άποψη στρατηγικής κίνηση, εξαγοράζοντας τελικά την αμερικανική εταιρία Fan Duel. Οι πρώτες φήμες για τη συμφωνία των δύο πλευρών είδαν το φως της δημοσιότητας πριν μερικές ημέρες, λίγο μετά την απόφαση για τη νομιμοποίηση του στοιχήματος στις ΗΠΑ, και τελικά επιβεβαιώθηκαν.

Η Fan Duel εδρεύει και δραστηριοποιείται νόμιμα στις ΗΠΑ, στον τομέα των fantasy sports. Αν και η Paddy Power BetFair δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τη συγκεκριμένη κατηγορία στοιχημάτων, σκοπός της είναι να εκμεταλλευτεί τη φήμη, τις υποδομές και τη βάση πελατών της Fan Duel, προκειμένου να αποκτήσει προβάδισμα στην αγορά στοιχήματος σε πραγματικά αθλήματα στις ΗΠΑ.

 

Η συμφωνία εξαγοράς της Fan Duel

Αναλυτικότερα, η Paddy Power BetFair εξαγόρασε το πλειοψηφικό μετοχικό πακέτο της Fan Duel και σκοπεύει να συγχωνεύσει την εταιρία με το τμήμα που θα ανοίξει στις ΗΠΑ. Πλέον, στοιχηματική εταιρία κατέχει το 61% της Fan Duel, αλλά σε τρία χρόνια το ποσοστό θα αυξηθεί στο 80% και σε πέντε στο 100%. Το ποσό που πλήρωσε η Paddy Power BetFair ανέρχεται στα 135 εκατομμύρια ευρώ.

Η διαδικασία της εξαγοράς, τέλος, αναμένεται να ολοκληρωθεί το τρίτο τρίμηνο του 2018, αφού εκκρεμεί η έγκριση της αρμόδιας επιτροπής ανταγωνισμού.

 

“Η μεγαλύτερη online επιχείρηση στοιχήματος στις ΗΠΑ”

Μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας της αγοράς, ο CEO της Paddy Power, Peter Jackson, δήλωσε σχετικά: “Είμαστε ενθουσιασμένοι που προσθέτουμε τη Fan Duel στη λίστα των κορυφαίων αθλητικών brand μας. Αυτός ο συνδυασμός δημιουργεί τη μεγαλύτερη online επιχείρηση στοιχήματος στις ΗΠΑ, με μια εκτεταμένη βάση πελατών και παρουσία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας”.

 



Δείτε όλες τις ειδήσεις της στοιχηματικής εταιρίας Paddypower και όλες τις στοιχηματικές προσφορές της Paddypower ή διαβάστε την αξιολόγηση της στοιχηματικής εταιρίας. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.