Ένας νέος κολοσσός τυχερών παιχνιδιών δημιουργήθηκε στην Ιταλία

Πριν μερικές ημέρες, ολοκληρώθηκε στην Ιταλία μια εξαγορά που είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός νέου κολοσσού τυχερών παιχνιδιών στην αγορά της χώρας. Συγκεκριμένα, η Gamenet ολοκλήρωσε την εξαγορά των θυγατρικών εταιρειών της Lottomatica και πλέον αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους παίχτες στην αγορά τυχερών παιχνιδιών της Ιταλίας!

Η Gamenet δραστηριοποιείται χρόνια στην Ιταλία και ανήκει στην Apollo Global (την αμερικανική εταιρεία που έχει απασχολήσει την επικαιρότητα, χάρη στην προσφορά της για εξαγορά της William Hill και της αυστραλιανής TAB), η οποία έχει έντονη παρουσία στην Ευρώπη. Χάρη στη νέα εξαγορά, λοιπόν, η διείσδυσή της στην ιταλική αγορά γιγαντώνεται.

 

Ο νέος ιταλικός κολοσσός τυχερών παιχνιδιών

Η Gamenet εξαγόρασε τις θυγατρικές της Lottomatica έναντι του ποσού των 1,1 δις ευρώ και πλέον έχει στη διάθεσή της τα στοιχηματικά πρακτορεία και τα καταστήματα με μηχανήματα τυχερών παιχνιδιών της εταιρείας. Συγκεκριμένα, η εξαγορά αφορούσε στις θυγατρικές Scommesse (με εξειδίκευση στο επίγειο στοίχημα) και Videolot Rete (με αυτόματα μηχανήματα τυχερών παιχνιδιών σε ολόκληρη την Ιταλία). Οι δύο θυγατρικές, όπως και η Lottomatica, ανήκαν στην εταιρεία σχεδιασμού λογισμικού IGT.

Πλέον, όμως, ανήκουν στην Gamenet, η οποία θα μπορεί στο εξής να προσφέρει πολύ περισσότερες υπηρεσίες στους Ιταλούς παίχτες. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους, μάλιστα, τα πρακτορεία στοιχήματος και οι υπόλοιπες υπηρεσίες που απέκτησε η Gamenet θα συνεχίσουν να προσφέρονται με το λογότυπο της Lottomatica, το οποίο είναι ιστορικό και συνοδεύεται από μια παράδοση που εκτιμούν οι Ιταλοί παίχτες.

Η απόφαση αυτή της Gamenet, πάντως, μπορεί να επηρεάσει την IGT, η οποία θα εξακολουθήσει να παρέχει τις υπηρεσίες B2B της Lottomatica και ενδεχομένως θα χρειαστεί να τους αλλάξει όνομα. Οι υπεύθυνοι, πάντως, δήλωσαν ικανοποιημένοι, αφού τα χρήματα που εξασφάλισαν από την εξαγορά θα χρησιμοποιηθούν για να καλύψουν τις ανάγκες των μακροχρόνιων χρεών της IGT, που αγγίζουν τα 7,5 δις ευρώ.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.