Αύξησε το ποσοστό του στην Ελληνικά Λαχεία Α.Ε. ο ΟΠΑΠ

Ο ΟΠΑΠ απέκτησε τελικά το ποσοστό των μετοχών της Ελληνικά Λαχεία Α.Ε. που πούλησε η εταιρεία Intralot και πλέον ο Οργανισμός κατέχει το 83,5% της εταιρείας. Θυμίζουμε ότι, πριν μερικές ημέρες, η Intralot ανακοίνωσε την πρόθεσή της να πουλήσει το 16,5% των μετοχών της στην Ελληνικά Λαχεία Α.Ε., έναντι του ποσού των 20 εκατομμυρίων ευρώ. Ο ΟΠΑΠ δεν έχασε την ευκαιρία να αυξήσει το μετοχικό του κεφάλαιο και πλέον κατέχει τη συντριπτική πλειοψηφία των μετοχών της εταιρείας, καθώς μόλις το υπόλοιπο 16,5% ανήκει σε τρίτη εταιρεία – την αμερικανική Scientific Games.

 

Η Intralot πουλάει, ο ΟΠΑΠ αγοράζει

Η κίνηση της Intralot να πουλήσει το μερίδιό της στην Ελληνικά Λαχεία Α.Ε. αποτελεί κομμάτι της γενικότερης στρατηγικής ενίσχυσης της ρευστότητάς της των τελευταίων μηνών. Θυμίζουμε ότι πρόσφατα η Intralot πούλησε την πολωνική εταιρεία στοιχήματος Totolotek, έναντι 10 εκατομμυρίων ευρώ, και την εταιρεία στοιχήματος Azerinteltek, έναντι 20 εκατομμυρίων ευρώ. Τώρα, θα εισπράξει επιπλέον 20 εκατομμύρια ευρώ από την πώληση του μετοχικού της κεφαλαίου στην Ελληνικά Λαχεία Α.Ε..

Από την πλευρά του ο ΟΠΑΠ φαίνεται αποφασισμένος να αυξήσει την παρουσία του, όχι μόνο στην ελληνική αγορά, μα και σε άλλες χώρες. Θυμίζουμε ότι πριν περίπου ένα χρόνο, η ιδιοκτήτρια του ΟΠΑΠ ανακοίνωσε την εξαγορά της εταιρείας διαχείρισης της νόμιμης στην Ελλάδα στοιχηματικής ιστοσελίδας Stoiximan, ενώ πλέον προσανατολίζεται στην απόκτηση της τουρκικής κρατικής λοταρίας Milli Piyango, μέσω πρότασης εξαγοράς που κατέθεσε ο βασικός μέτοχος του ΟΠΑΠ, Sazka Group.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.