Αυξημένα τα κέρδη του στοιχήματος στην ελληνική αγορά

Η αγορά του στοιχήματος και των υπόλοιπων τυχερών παιχνιδιών επανήλθε σε ανοδική πορεία το 2014, μετά από τέσσερα χρόνια ύφεσης, ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης που έκανε την εμφάνισή της το 2009.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.), τα έσοδα των εταιρειών στοιχήματος που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα αυξήθηκαν σε σημαντικό βαθμό, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν ανοδική πορεία και τα έσοδα του Δημοσίου, μέσω της φορολογίας. Αναλυτικότερα, το ελληνικό Δημόσιο εξασφάλισε 525 εκατομμύρια ευρώ από τη φορολογία. Παράλληλα, οι Έλληνες παίχτες ξόδεψαν το ποσό των 5,9 δις ευρώ στα στοιχήματα, στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ, στις online νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται  στην Ελλάδα και στα στοιχήματα στις ιπποδρομίες του ΟΔΙΕ.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ε.Ε.Ε.Π., λοιπόν, οι Έλληνες παίχτες ξόδεψαν στα τυχερά παιχνίδια κάθε είδους περισσότερα χρήματα κατά 9%, σε σχέση με τα αντίστοιχα του 2013. Χάρη σε αυτή την αύξηση, ο ΟΠΑΠ εξασφάλισε κέρδη 3,8 δις ευρώ (από τα συνολικά 5,9 δις), ενώ άλλα 500 εκατομμύρια εξασφάλισε η θυγατρική του, Ελληνικά Λαχεία Α.Ε.. Αυξημένα ήταν και τα κέρδη του ΟΔΙΕ, ο οποίος, όμως, συνέχισε να αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, κατά τη διάρκεια του 2014 και του 2015.

 

Τα κέρδη που εξασφάλισε το ελληνικό Δημόσιο, τέλος, αναμένεται να αυξηθούν ακόμη περισσότερο μέσα στο 2015, αν η ελληνική κυβέρνηση πραγματοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που σκοπεύει στον τομέα του online στοιχήματος. Στην περίπτωση, άλλωστε, που απελευθερωθεί η αγορά και οι εταιρείες στοιχήματος εξωτερικού αποκτήσουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν μια από τις απαραίτητες άδειες νόμιμης δραστηριοποίησης, τα έσοδα του Κράτους θα αυξηθούν σημαντικά, μέσω της παραχώρησης αδειών και της πρόσθετης φορολογίας. Και, όπως είναι φυσικό, οι περισσότερες επιλογές που θα αποκτήσουν οι Έλληνες παίχτες, όσον αφορά στο online στοίχημα, θα αυξήσουν σε κάποιο βαθμό τα ποσά που θα στοιχηματιστούν στο σύνολό τους.



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.