Μειωμένα κέρδη ανακοίνωσε η William Hill

Η William Hill ανακοίνωσε πριν μερικές ημέρες τα οικονομικά αποτελέσματα του 2016, τα οποία δε μπορούν να χαρακτηριστούν θετικά. Ειδικά τους τελευταίους μήνες του έτους, η στοιχηματική εταιρεία έχασε αρκετά χρήματα, εξαιτίας αθλητικών αποτελεσμάτων που ευνόησαν όσους στοιχημάτισαν στα φαβορί, με αποτέλεσμα το σύνολο των κερδών της William Hill να εμφανίζεται μειωμένο.

Αναλυτικότερα, η William Hill ανακοίνωσε μείωση των λειτουργικών κερδών της κατά 10%, μέσα στο 2016, με αποτέλεσμα να μην ξεπεράσει τα 303 εκατομμύρια ευρώ.

 

Η “κατάρα” των φαβορί

Οι δύο χειρότερες περίοδοι για τη William Hill μέσα στο 2016 ήταν ο Μάρτιος και ο Δεκέμβριος. Τον Μάρτιο διεξήχθη το ιπποδρομιακό φεστιβάλ του Cheltenham και τον Δεκέμβριο οι ποδοσφαιρικοί αγώνες της Boxing Day. Και στις δύο περιπτώσεις, τα φαβορί επικράτησαν στο σύνολό τους, με αποτέλεσμα χιλιάδες παίχτες να εξασφαλίσουν μικρότερα ή μεγαλύτερα κέρδη, τα οποία, φυσικά, αφαιρούνται από τα έσοδα της William Hill.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι την Boxing Day, 18 από τα 20 φαβορί ποδοσφαίρου νίκησαν στους αγώνες τους, με αποτέλεσμα τα κέρδη των παιχτών να είναι πολλά. Παράλληλα, κάποιοι παίχτες ευνοήθηκαν ακόμη περισσότερο, τοποθετώντας τεράστια παρολί που απέφεραν ακόμη πιο τεράστια κέρδη. Για παράδειγμα, η William Hill αναγκάστηκε να πληρώσει το ποσό των 120.000 ευρώ σε έναν παίχτη που κέρδισε με ένα παρολί 11 σημείων.  

 

Αρνητικά, αλλά προσωρινά αποτελέσματα

Τα αρνητικά οικονομικά αποτελέσματα της William Hill, όμως, δε σημαίνουν απαραίτητα ότι η εταιρεία έχει πάρει λάθος δρόμο. Άλλωστε, τα έσοδά της αυξήθηκαν κατά 1% μέσα στο 2016, αγγίζοντας τα 1,8 δις ευρώ. Παράλληλα, οι πρώτες ενδείξεις για το πρώτο τρίμηνο του 2017 δείχνουν πως σύντομα τα αρνητικά οικονομικά αποτελέσματα του 2017 θα καλυφθούν. Και, επειδή έχει ο καιρός γυρίσματα, η William Hill έχει ευνοηθεί αυτή τη φορά από την τύχη, με τα αρνητικά αποτελέσματα της Λίβερπουλ στην Premier League να την προστατεύουν από το να έχει να πληρώσει μεγάλα ποσά στα μέλη της που στοιχηματίζουν υπέρ της.

Με λίγα λόγια επαληθέυτηκαν οι εκτιμήσεις των υπευθύνων της εταιρίας οι οποίοι είχαν εκτιμήσει ότι τα κέρδη της εταιρίας θα ήταν μειωμένα.

 



Δείτε όλες τις ειδήσεις της στοιχηματικής εταιρίας Williamhill και όλες τις στοιχηματικές προσφορές της Williamhill ή διαβάστε την αξιολόγηση της στοιχηματικής εταιρίας. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.