Συρρικνώθηκε εν μέσω κορωναϊού η αγορά στοιχημάτων της Νέας Ζηλανδίας

Μια νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Ζηλανδία δείχνει ότι η συμμετοχή των παιχτών στο στοίχημα και στα υπόλοιπα τυχερά παιχνίδια μειώθηκε. Σύμφωνα με την έρευνα, οι περισσότεροι από τους παίχτες τυχερών παιχνιδιών συμμετείχαν λιγότερο σε οποιαδήποτε σχετική δραστηριότητα, όσο ίσχυαν τα περιοριστικά μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Θυμίζουμε ότι στη Νέα Ζηλανδία, όπως και στον υπόλοιπο κόσμο, οι επιχειρήσεις που προσφέρουν επίγεια τυχερά παιχνίδια αναγκάστηκαν να κλείσουν τις πύλες τους από τα μέσα Μαρτίου. Όπως φαίνεται από την έρευνα, όμως, υπήρξε μείωση συμμετοχής και στα online παιχνίδια.

 

Τα αποτελέσματα της έρευνας στη Νέα Ζηλανδία

Η έρευνα για την αγορά τυχερών παιχνιδιών της Νέας Ζηλανδίας πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία δημοσκοπήσεων Nielsen, για λογαριασμού της Υπηρεσίας Υγείας της χώρας. Διεξήχθη σε 1.190 άτομα, ηλικίας άνω των 18, που έχουν συμμετάσχει ή όχι σε τυχερά παιχνίδια στο παρελθόν.

Από αυτούς, μόνο το 39% δήλωσε ότι έχει συμμετάσχει τουλάχιστον μία φορά σε κάποιο τυχερό παιχνίδι, από τη στιγμή που επιβλήθηκαν τα έκτακτα μέτρα. Από αυτούς, όμως, μόλις το 9% δήλωσε ότι συμμετείχε σε τυχερά παιχνίδια περισσότερο από ότι συνήθως, ενώ το 50% δήλωσε ότι συμμετείχε λιγότερο από ότι συνήθως. Το 41%, τέλος, δήλωσε ότι δεν άλλαξε τις συνήθειες του κατά τη διάρκεια του lockdown. Όσον αφορά στις ηλικιακές ομάδες, η μόνη που παρουσίασε αύξηση συμμετοχής κατά τη διάρκεια του lockdown ήταν αυτή των 18-24. Το 22% των παιχτών αυτής της ηλικίας, άλλωστε, δήλωσε ότι συμμετέχει περισσότερο.

Τα online τυχερά παιχνίδια, από την άλλη, όπως είναι φυσικό, παρουσίασαν μια αύξηση, αν και μικρότερη του αναμενόμενου. Το 8% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι χρησιμοποίησε για πρώτη φορά κάποια ιστοσελίδα ή app, ενώ μόλις το 12% δήλωσε ότι συμμετείχε περισσότερο σε online παιχνίδια. Αντίθετα, το 24% συμμετείχε λιγότερο.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.