Αποτελεσματικό το σύστημα έγκαιρου εντοπισμού της στοιχηματικής εταιρείας Kindred

Η στοιχηματική εταιρεία Kindred, ιδιοκτήτρια της Unibet μεταξύ άλλων, είχε λανσάρει πριν μερικούς μήνες ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα έγκαιρου εντοπισμού παιχτών, οι οποίοι εμφάνιζαν συμπεριφορές που τους εξέθεταν σε κίνδυνο εθισμού στον τζόγο. Το σύστημα αυτό εντοπίζει παίχτες που δε στοιχηματίζουν υπεύθυνα και τους προειδοποιεί να λάβουν μέτρα.

Όπως φαίνεται, το σύστημα αυτό είναι άκρως αποτελεσματικό. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Kindred, ένα μεγάλο ποσοστό των παιχτών που εντοπίστηκαν από το σύστημα και έλαβαν κάποιου είδους προειδοποίηση άλλαξαν τις συνήθειες τους και απέκτησαν πιο υπεύθυνες συμπεριφορές.

 

Η επιτυχία του συστήματος της Kindred

Το εν λόγω σύστημα ονομάζεται PS-EDS (Player Safety-Early Detection System) και σκοπός του είναι να εντοπίζει όσους εμφανίζουν συμπεριφορές που τους εκθέτουν σε κίνδυνο να εθιστούν στον τζόγο. Το σύστημα εντοπίζει μεγάλες καταθέσεις, κυνήγι χαμένων χρημάτων και άλλες συμπεριφορές που δε μπορούν να χαρακτηριστούν ως υπεύθυνος στοιχηματισμός και στέλνει αυτοματοποιημένες ειδοποιήσεις στους παίχτες, προειδοποιώντας τους ότι κινδυνεύουν να αποκτήσουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο. Τα στοιχεία της Kindred δείχνουν ότι εστάλησαν περίπου 58.000 τέτοιες ειδοποιήσεις στους παίχτες.

Σύμφωνα με την Kindred, οι ειδοποιήσεις αυτές έχουν αποτέλεσμα στο μεγαλύτερο ποσοστό των μελών των ιστοσελίδων τους. Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι, πάνω από το 70% των παιχτών που έλαβαν κάποια ειδοποίηση από το PS-EDS άλλαξαν τη συμπεριφορά τους και σταμάτησαν να αντιμετωπίζουν σοβαρό κίνδυνο εθισμού στον τζόγο. Συγκεκριμένα, το 70% κατέθεσε λιγότερα χρήματα στον λογαριασμό του την επόμενη φορά, ενώ το 76% παρουσίασε περισσότερο υπεύθυνη συμπεριφορά στο παιχνίδι του.

Tέλος, το 12% των παιχτών αποφάσισε να χρησιμοποιήσει ένα από τα εργαλεία υπεύθυνου στοιχηματισμού της Kindred. Τα στοιχεία δείχνουν ότι το 7,3% έθεσε ανώτατα όρια καταθέσεων, το 6,1% ζήτησε εθελοντικό αποκλεισμό και το 1,4% χρησιμοποίησε ένα από τα εργαλεία μπλοκαρίσματος τυχερών παιχνιδιών που προσφέρει η Kindred.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.