Μονοπώλιο για τις λοταρίες στη Βουλγαρία

Ο νόμος που υπερψήφισε η βουλγαρική Βουλή τον περασμένο Ιανουάριο και παραχωρούσε το μονοπώλιο διεξαγωγής λοταριών στην κρατική εταιρεία BST τέθηκε σε ισχύ και οι ιδιωτικές εταιρείες καλούνται τώρα να πάψουν άμεσα να προσφέρουν τέτοιου είδους υπηρεσίες.

Συγκεκριμένα, ο νέος νόμος αποτελεί συμπλήρωμα στον ισχύοντα του 2012 και κατατέθηκε στη Βουλή στις 7 Φεβρουαρίου. Πριν μερικές ημέρες δημοσιεύθηκε στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης και πλέον αποτελεί νόμο του κράτους.

 

Τι προβλέπει ο νέος νόμος;

Ο νέος νόμος απαγορεύει σε κάθε ιδιωτική εταιρεία, από την Βουλγαρία και το εξωτερικό, να προσφέρει υπηρεσίες λοταριών και λαχείων στη βουλγαρική αγορά. Η μόνη που έχει πλέον δικαίωμα να διοργανώνει λοταρίες είναι η κρατική BST. Οι παίχτες μπορούν να επισκέπτονται ένα από τα καταστήματα του δικτύου της BST και να δοκιμάζουν την τύχη τους στις λοταρίες – ωστόσο, κάποιοι νέοι περιορισμοί απαγορεύουν την πώληση λαχείων και υπηρεσιών λοταριών σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων από σχολεία και άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Όσο για τις ιδιωτικές εταιρείες που έως πρόσφατα παρείχαν υπηρεσίες στον τομέα των λοταριών, αυτές είναι υποχρεωμένες να αποσύρουν τα προϊόντα τους από τη βουλγαρική αγορά, εντός των επόμενων τριών μηνών. Επιπλέον, θα πρέπει να καταστρέψουν απούλητα προϊόντα έως τις 21 Δεκεμβρίου του 2020.

Τέλος, μπορεί οι ιδιωτικές εταιρείες να χάνουν το δικαίωμα διεξαγωγής λοταριών, αλλά μπορούν να συνεχίζουν να προσφέρουν υπηρεσίες σε άλλα παιχνίδια αριθμών, όπως το bingo και το keno.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.