Μέτρα κατά των παράνομων ιστοσελίδων ζητούν οι φορείς της γερμανικής αγοράς

Η γερμανική αγορά online τυχερών παιχνιδιών ετοιμάζεται να εισέλθει σε μια νέα εποχή, αφού ο νέος νόμος (GlüNeuRStV), που νομιμοποιεί online καζίνο και άλλες ιστοσελίδες τυχερών παιχνιδιών, τέθηκε σε ισχύ από την 1η Ιουλίου και έχει στρώσει το έδαφος για το ντεμπούτο δεκάδων νόμιμων ιστοσελίδων.

Τους υπεύθυνους των ιστοσελίδων αυτών, όμως, απασχολούν πολλά θέματα. Πρώτα απ’ όλα, ο νέος νόμος επιβάλλει αρκετούς περιορισμούς στις νόμιμες ιστοσελίδες, ενώ παράλληλα οι αρμόδιοι στη Γερμανία δεν έχουν ξεκινήσει το ξεκαθάρισμα της αγοράς. Αν κάτι τέτοιο δε συμβεί, φοβούνται όσοι θέλουν να δραστηριοποιηθούν νόμιμα στη Γερμανία, η παράνομη αγορά θα διατηρήσει ένα μεγάλο ποσοστό και η λειτουργία τους δε θα είναι συμφέρουσα.

 

Τι ζητούν οι υπεύθυνοι των ιστοσελίδων στη Γερμανία;

Οι υπεύθυνοι των ιστοσελίδων τυχερών παιχνιδιών που θα δραστηριοποιηθούν στη Γερμανία ζητούν το αυτονόητο: να ξεκινήσουν οι αρμόδιοι την καταδίωξη, την τιμωρία και το μπλοκάρισμα όσων ιστοσελίδων δραστηριοποιούνται νόμιμα στη γερμανική αγορά online τυχερών παιχνιδιών. Άλλωστε, σε μερικούς μήνες, οι ιστοσελίδες που θα αδειοδοτηθούν θα κάνουν το ντεμπούτο τους και δε θα μπορούν να έχουν να αντιμετωπίσουν και προνομιούχες παράνομες ιστοσελίδες.

Αν οι παράνομες ιστοσελίδες διατηρήσουν τη θέση τους στη γερμανική αγορά, τονίζουν οι φορείς της αγοράς, θα έχουν σημαντικό πλεονέκτημα. Άλλωστε, όσες εξασφαλίσουν μια άδεια θα οφείλουν να θέτουν περιορισμούς στους παίχτες (όπως ορίζει ο νόμος), αλλά και να πληρώνουν πολλά στο Δημόσιο, όπως ο αμφιλεγόμενος φόρος του 5,3% επί του τζίρου. Αντίθετα, όσες δεν αποκτήσουν άδεια, αν συνεχίσουν να λειτουργούν με την ανοχή των αρμοδίων δε θα έχουν να αντιμετωπίσουν τέτοιους περιορισμούς και θα προσφέρουν πολλά περισσότερα στους παίχτες.

Για αυτό το λόγο, οι φορείς της αγοράς καλούν τους αρμόδιους να λάβουν άμεσα μέτρα κατά των παράνομων ιστοσελίδων, ώστε να δημιουργήσουν μια υγιή και ανταγωνιστική αγορά.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.