Αναλυτικά στοιχεία για τη ρωσική αγορά στοιχήματος στη δημοσιότητα

Η ανεξάρτητη εταιρεία Bookmaker Ratings δημοσίευσε για πρώτη φορά μια λεπτομερή ανάλυση της ρωσικής αγοράς στοιχήματος, αναγράφοντας στοιχεία όπως τζίρους, αριθμό παιχτών και άλλα χρήσιμα δεδομένα. Η έρευνα της Bookmaker Ratings πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την ρωσική εταιρεία έρευνας αγοράς Romir και μας δίνει χρήσιμες πληροφορίες για την αγορά της χώρας, η οποία δεν εκτείνεται σε ολόκληρη τη ρωσική επικράτεια, αλλά σε τέσσερις μόνο επαρχίες.

 

Αγορά δισεκατομμυρίων

Σύμφωνα, λοιπόν, με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε, η αγορά στοιχήματος της Ρωσίας έχει αξία περίπου 10 δις ευρώ τον χρόνο. Επιπλέον, οι υπεύθυνοι της έρευνας χώρισαν την αγορά στοιχήματος σε δύο τομείς: αυτόν του επίγειου στοιχήματος και αυτόν του online, συμπεριλαμβάνοντας εταιρείες στοιχηματισμού που είτε διαθέτουν άδεια είτε δραστηριοποιούνται χωρίς αυτή.

Στον τομέα του επίγειου στοιχήματος, προέκυψε από την έρευνα πως οι έξι εταιρείες στοιχηματισμού που διαθέτουν άδεια και διατηρούν περίπου 7.000 πρακτορεία ανά τη χώρα πραγματοποιούν τζίρο περίπου 3,7 δις ευρώ το χρόνο. Αντίστοιχα, οι εταιρείες του online στοιχήματος, οι οποίες συγκεντρώνουν και τον μεγαλύτερο τζίρο στοιχηματισμού, δέχονται στοιχήματα συνολικής αξίας 3,7 δις ευρώ το χρόνο. Παράλληλα, οι Ρώσοι παίχτες του στοιχήματος υπολογίζονται κάπου στα 2 εκατομμύρια, ενώ τα στοιχήματα που τοποθετούν υπολογίζονται στα 6,2 δις ευρώ. Βέβαια, στην έρευνα αναφέρονται οι δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι υπεύθυνοι, εξαιτίας του αριθμού παράνομων στοιχηματικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται online στη Ρωσία, στις οποίες μπορεί να στοιχηματίζουν και παίχτες που στοιχηματίζουν στις νόμιμες εταιρείες.

 

Προβλέψεις για το μέλλον

Παρά το γεγονός, πάντως, ότι οι ρωσικές Αρχές εμφανίζονται ιδιαίτερα αυστηρές απέναντι στις online εταιρίες στοιχημάτων του εξωτερικού, η Bookmaker Ratings θεωρεί πως θα υπάρξει σημαντική αύξηση τα επόμενα χρόνια, ειδικά στους τομείς του online και του mobile στοιχήματος. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της έρευνας, ο συνολικός τζίρος της ρωσικής αγοράς στοιχήματος θα ξεπεράσει τα 1,5 δις ευρώ έως το 2022.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.