Βελτιώνονται οι εκτιμήσεις για την παγκόσμια αγορά στοιχήματος το 2020

Η εταιρεία δεδομένων H2 Gambling Capital προχώρησε σε νέες εκτιμήσεις για τις οικονομικές επιδόσεις της παγκόσμιας αγοράς στοιχήματος μέσα στο 2020 και οι εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων έχουν βελτιώσει κάπως τις προβλέψεις για την πορεία της. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα έσοδα των αγορών σε Ευρώπη και Ασία συνοδεύονται πλέον από πιο αισιόδοξες προβλέψεις – πάντα με τα δεδομένα της πανδημίας, η οποία θα κοστίσει σε κάθε περίπτωση έσοδα δισεκατομμυρίων ευρώ στην παγκόσμια βιομηχανία.

Σύμφωνα με τις νέες εκτιμήσεις της H2 Gambling Capital, λοιπόν, η ευρωπαϊκή και η ασιατική αγορά στοιχήματος θα εξασφαλίσουν περισσότερα έσοδα, σε σχέση με τις εκτιμήσεις των προηγούμενων ημερών, χάρη στην επιστροφή σημαντικών αθλητικών διοργανώσεων στο πρόγραμμά τους.

 

Οι νέες εκτιμήσεις της H2 Gambling Capital

Η H2 Gambling Capital εκτιμά ότι τα έσοδα των αγορών της Ευρώπης και της Ασίας θα είναι λιγότερο μειωμένα από ότι σε προηγούμενες εκτιμήσεις. Συγκεκριμένα, στην ασιατική αγορά (η οποία περιλαμβάνει και αυτή της Αυστραλίας), τα έσοδα αναμένεται να μειωθούν κατά 22,8% (σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις προ πανδημίας) και όχι κατά 23,1% που έδειχναν οι εκτιμήσεις των προηγούμενων ημερών. Αντίστοιχα στην ευρωπαϊκή αγορά, η μείωση υπολογίζεται πλέον στο 22,8% και όχι στο προηγούμενο 22,9%.

Ο λόγος για τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις είναι, φυσικά, η επιστροφή κάποιων διοργανώσεων και πρωταθλημάτων στην Ευρώπη και στην Ασία. Σε χώρες όπως η Γερμανία, η Αγγλία και η Αυστρία, έχουν επιστρέψει σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις, ενώ έχει ξεκινήσει και η επιστροφή στην κανονικότητα επιχειρήσεων όπως τα στοιχηματικά πρακτορεία και τα επίγεια καζίνο. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και στην Ασία, όπου ειδικά στην Αυστραλία, επιχειρήσεις και διοργανώσεις επιστρέφουν στην κανονικότητα.

Οι εκτιμήσεις, πάντως, δεν είναι εξίσου αισιόδοξες και για τον υπόλοιπο κόσμο. Οι εκτιμήσεις για το σύνολο της παγκόσμιας αγοράς αναφέρουν περαιτέρω πτώση των εσόδων μέσα στο 2020, κατά 0,2%, το οποίο μεταφράζεται σε επιπλέον χαμένα έσοδα ύψους άνω του 1 δις ευρώ.

Δείτε τις εκτιμήσεις της H2 Gambling Capital που είχε ανακοινώσει στις αρχές του Μαΐου.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.