Αποχωρεί από την ιταλική αγορά η στοιχηματική εταιρεία Paddy Power

Η Paddy Power BetFair ανακοίνωσε την απόφασή της να αποσύρει την στοιχηματική ιστοσελίδα Paddy Power από την ιταλική αγορά. Μόλις η συγκεκριμένη ιστοσελίδα κλείσει τις πύλες της στους Ιταλούς παίχτες, η μόνη παρουσία της στοιχηματικής εταιρείας θα είναι μέσω της ιστοσελίδας της BetFair.

Η βασική αιτία της αποχώρησης, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, είναι το αυξημένο λειτουργικό κόστος που θα αναγκάζεται να καλύψει μόλις υλοποιηθούν τα νέα σχέδια της ιταλικής κυβέρνησης για αύξηση των φόρων των στοιχηματικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται νόμιμα στη χώρα.

 

Η φορολογία αιτία για την αποχώρηση της Paddy Power

Αναλυτικότερα, δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου θέλουν την κυβέρνηση να προσανατολίζεται σε αύξηση της φορολογίας που θα πληρώνουν οι στοιχηματικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται νόμιμα στη χώρα. Αυτή τη στιγμή, η φορολογία αγγίζει το 18% και το 22%, για επίγειες και online στοιχηματικές εταιρείες αντίστοιχα, αλλά τα σχέδια της κυβέρνησης στοχεύουν στην αύξησή της κατά μία ποσοστιαία μονάδα, στο 19% και στο 23%.

Αυτό σημαίνει ότι η Paddy Power BetFair, που σήμερα δραστηριοποιείται μέσω δύο στοιχηματικών ιστοσελίδων στην ιταλική αγορά, των paddypower.it και betfair.it, θα κληθεί να πληρώσει σύντομα περισσότερους φόρους.

 

Η αποχώρηση της Paddy Power

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η απόφαση για την αποχώρηση της Paddy Power από την ιταλική αγορά πάρθηκε το 2016, μετά την συγχώνευση των δύο στοιχηματικών εταιρειών. Τα ίδια δημοσιεύματα αναφέρουν πως η ιστοσελίδα paddypower.it θα συνεχίσει να δέχεται Ιταλούς παίχτες έως τον Δεκέμβριο του 2017 και έπειτα θα σταματήσει τη λειτουργία της.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι το καλοκαίρι του 2016 η Paddy Power ανακοίνωσε την αποχώρησή της από την ελληνική αγορά.

 



Δείτε όλες τις ειδήσεις της στοιχηματικής εταιρίας Paddypower και όλες τις στοιχηματικές προσφορές της Paddypower ή διαβάστε την αξιολόγηση της στοιχηματικής εταιρίας. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.