Εκτός ελληνικής αγοράς η 1x2-bet.gr

Μία από τις πρόσφατες αναθεωρήσεις της μαύρης λίστας της Ε.Ε.Ε.Π. (Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων) έβγαλε εκτός κι άλλες στοιχηματικές εταιρίες που δεν κατέχουν την απαραίτητη άδεια νόμιμης δραστηριότητας στην Ελλάδα. Ανάμεσα σε αυτές, όμως, βρέθηκε και μια ιστοσελίδα που μέχρι πρόσφατα κατείχε την πολυπόθητη άδεια.

Η ιστοσελίδα αυτή είναι η 1x2-bet.gr, η οποία βρίσκεται στη μαύρη λίστα της Ε.Ε.Ε.Π., από την 13η αναθεώρηση που πραγματοποιήθηκε στα τέλη του 2016. Η 1x2-bet.gr ανήκει στην εταιρεία Eldorado Sportwetten GmbH, η οποία κατείχε μία από τις 24 προσωρινές άδειες δραστηριοποίησης στην ελληνική αγορά. Ωστόσο, σύμφωνα με την αιτιολογία της Ε.Ε.Ε.Π., η 1x2-bet.gr λειτουργούσε στη χώρα μας κατά παράβαση των κείμενων διατάξεων.

 

Οι λόγοι της διακοπής

Η Ε.Ε.Ε.Π., αλλά και η ιδιοκτήτρια εταιρεία, δεν έχουν προβεί σε ανακοίνωση λεπτομερειών, όσον αφορά στους λόγους που μετέφεραν την 1x2-bet.gr από τη λίστα με τις νόμιμες ιστοσελίδες σε αυτή της μαύρης λίστας. Τα περιστατικά που ενδεχομένως σχετίζονται με την απόφαση της Ε.Ε.Ε.Π., όμως, μπορεί να είναι δύο.

Πρώτα απ’ όλα, μία ακόμη ιστοσελίδα υπό την ιδιοκτησία της Eldorado Sportwetten, η Marsbet, συμπεριλήφθηκε στη μαύρη λίστα της Ε.Ε.Ε.Π., κατά τη 12η αναθεώρησή της, εξαιτίας καταγγελιών από Έλληνες παίχτες που αφορούσαν στις πληρωμές κερδών. Δεύτερον, το όνομα της 1x2-bet.gr συνδέθηκε και με ένα πρόσφατο σκάνδαλο παράνομου στοιχηματισμού. Στο Αιγάλεω της Αθήνας, οι αστυνομικοί εντόπισαν παράνομο αυτοσχέδιο καζίνο, το οποίο επέτρεπε στους παίχτες να ποντάρουν χρήματα στην 1x2-bet.gr, χωρίς να ανοίξουν λογαριασμό και να ταυτοποιήσουν τα στοιχεία τους.

 

Η ανακοίνωση της Ε.Ε.Ε.Π.

Η Ε.Ε.Ε.Π., πάντως, δεν αναφέρει κανέναν από τους παραπάνω λόγους στην επίσημη ανακοίνωσή της. Στο σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρει μόνον τα ονόματα των ιστοσελίδων που προστέθηκαν στη μαύρη λίστα, μεταξύ των οποίων και αυτό της 1x2-bet.gr:

«Τρεις (3) επιπλέον ιστότοποι, οι 1X2-bet.gr, 1X2-bet.eu και betcapri.com, συμπεριλήφθηκαν στη 13η έκδοση της Blacklist της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.), κατόπιν σχετικής απόφασης της Επιτροπής.

Οι παραπάνω ιστότοποι είχαν δηλωθεί στην Ε.Ε.Ε.Π. και στις αρμόδιες φορολογικές Αρχές από την εταιρεία “Eldorado Sportwetten GmbH”, εταιρεία της μεταβατικής περιόδου της παραγράφου 12 του άρθρου 50 του ν.4002/2011 (Α 180), ως ιστότοποι παροχής των υπηρεσιών της στην Ελλάδα. Από την έρευνα και τους σχετικούς ελέγχους που διενήργησαν τα αρμόδια όργανα της Ε.Ε.Ε.Π. προέκυψε ότι και οι 3 ιστότοποι παρείχαν υπηρεσίες στην Ελληνική Επικράτεια κατά παράβαση των κείμενων διατάξεων: οι 1X2-bet.gr, 1X2-bet.eu, υπό την αιγίδα της “Eldorado Sportwetten GmbH” και ο betcapri.com υπό την αιγίδα αγνώστου παρόχου».

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.