Μετοχές της στοιχηματικής εταιρίας Stoiximan αποκτά ο ΟΠΑΠ

Επιβεβαιώνοντας τις φήμες που ακούγονταν τις τελευταίες ημέρες, o ΟΠΑΠ ανακοίνωσε και επίσημα το ενδιαφέρον του για την απόκτηση τμήματος του μετοχικού κεφαλαίου της στοιχηματικής εταιρίας Stoiximan. Ήδη, μάλιστα, ανακοινώθηκε και η υπογραφή της προκαταρκτικής συμφωνίας, η οποία θα φέρει το 36,75% του μετοχικού κεφαλαίου του Stoiximan στα χέρια του ΟΠΑΠ.

Η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές φημολογούνταν από την προηγούμενη εβδομάδα, χωρίς όμως να έχουν ακουστεί περισσότερες λεπτομέρειες. Πλέον, όμως, γνωρίζουμε περισσότερα, εν αναμονή της απαραίτητης έγκρισης από τις αρμόδιες Αρχές ανταγωνισμού και ρύθμισης της ελληνικής στοιχηματικής αγοράς.

 

Μέτοχος του Stoiximan έγινε ο ΟΠΑΠ

Αναλυτικότερα, η θυγατρική του ΟΠΑΠ, OPAP Investment Ltd., υπέγραψε συμφωνία απόκτησης του 36,75% του μετοχικού κεφαλαίου της ιδιοκτήτριας εταιρίας του Stoiximan, TCB Holdings Ltd.. Η TCB δραστηριοποιείται νόμιμα στην Ελλάδα, μέσω του Stoiximan, καθώς και στη Ρουμανία και τη Γερμανία, υπό το εμπορικό σήμα Betano. Πρόκειται, μάλιστα, για μια ιδιαίτερα κερδοφόρο εταιρία, καθώς έχει εξασφαλίσει το μεγαλύτερο μερίδιο του online στοιχήματος στην ελληνική αγορά, ενώ το 2017 έχει καταγράψει έσοδα της τάξης των 136 εκατομμυρίων ευρώ.

Στη συμφωνία, τέλος, περιλαμβάνεται και μια επιπλέον επένδυση, χάρη στην οποία ο ΟΠΑΠ θα αποκτήσει από κοινού έλεγχο των δραστηριοτήτων του Stoiximan σε Ελλάδα και Κύπρο. Όλα τα παραπάνω, βέβαια, θα πρέπει να εγκριθούν και από τους αρμόδιους, προκειμένου η συμφωνία να ολοκληρωθεί και επίσημα. Και μόλις ολοκληρωθεί, όμως, ο Stoiximan θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται όπως ακριβώς και σήμερα, αυτόνομα και με το ίδιο δυναμικό στελεχών. 

 

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Στην επίσημη ανακοίνωση της συμφωνίας, ο CEO του ΟΠΑΠ, Damian Cope, δήλωσε σχετικά: “Η στρατηγική επένδυση στην Stoiximan που ανακοινώνουμε σήμερα, είναι ευθέως συμπληρωματική στις διαδικτυακές δραστηριότητες του ΟΠΑΠ και μας προσφέρει διαδικτυακή παρουσία σε διεθνές επίπεδο. Η Stoiximan έχει αναδειχθεί σε επιτυχημένο διαδικτυακό πάροχο και είμαστε χαρούμενοι που θα συνεργαστούμε. Για αυτό, είμαστε αισιόδοξοι για το επόμενο στάδιο εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης του ΟΠΑΠ, καθώς οδεύουμε προς την επίτευξη του συνολικού μας Οράματος για το 2020”.

Mε τη σειρά του, ο Γιώργος Δασκαλάκης, CEO του Stoiximan, δήλωσε: “H στρατηγική επένδυση του ΟΠΑΠ στη Stoiximan, τη μεγαλύτερη εταιρεία διαδικτυακού στοιχηματισμού στην Ελλάδα, αποτελεί μια έμπρακτη αναγνώριση της σκληρής δουλειάς των 450 εργαζομένων μας και του επιτυχημένου μοντέλου ανάπτυξης της εταιρείας μας. Ταυτόχρονα, καταδεικνύει τη δυναμική της, καθώς εισερχόμαστε στην περίοδο οριστικής ρύθμισης της αγοράς διαδικτυακών παιγνίων στη χώρα μας.

Η σύμπραξη αυτή ενισχύει την ηγετική θέση της Stoiximan στην Ελλάδα και παράλληλα μας επιτρέπει να επιταχύνουμε το πλάνο ανάπτυξής μας σε αγορές του εξωτερικού, καθώς και να εντείνουμε το βασικό μας προσανατολισμό για ανάπτυξη στον τομέα της τεχνολογίας. Όραμά μας είναι να καθιερωθούμε ανάμεσα στις κορυφαίες GameTech εταιρίες της Ευρώπης, διατηρώντας τον ελληνικό χαρακτήρα μας και προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε καθημερινά με το ίδιο πάθος και την ίδια προσήλωση”.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.