Τεράστια προβλήματα αντιμετωπίζει η γερμανική αγορά στοιχήματος

Η γερμανική αγορά στοιχήματος αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα τους τελευταίους μήνες, κυρίως εξαιτίας των συνεπειών της πανδημίας, η οποία ανάγκασε σε σημαντική πτώση των εσόδων μέσα στο 2020. Η πτώση των εσόδων προκλήθηκε, όχι μόνο εξαιτίας των περιορισμών που έφερε η πανδημία, αλλά και εξαιτίας της ανάπτυξης της παράνομης αγοράς online στοιχήματος στη χώρα, με αποτέλεσμα οι φορείς της αγοράς να ζητούν παρέμβαση των αρμοδίων.

Η ανάγκη για παρέμβαση, σύμφωνα με τους φορείς της αγοράς, έχει γίνει εντονότερη, εξαιτίας των έντονων οικονομικών προβλημάτων που έχει προκαλέσει η πανδημία. Τα προβλήματα αυτά έχουν δυσκολέψει το έργο των νόμιμων επιχειρήσεων, που έχουν παράλληλα να αντιμετωπίσουν και την επέλαση του παράνομου στοιχήματος.

 

Τα οικονομικά προβλήματα της γερμανικής αγοράς στοιχήματος

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, η αγορά στοιχήματος της Γερμανίας είδε τα έσοδά της να μειώνονται κατά 16%, σε σχέση με το 2019, καθώς δεν ξεπέρασαν τα 7,8 δις ευρώ. Η μείωση των εσόδων είναι ακόμα μεγαλύτερη, αν δε ληφθούν υπόψη ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος του 2020, κατά τους οποίους δεν είχαν ακόμα δημιουργηθεί προβλήματα από την πανδημία. Σε μια τέτοια περίπτωση, η μείωση αγγίζει το 20%. Η πτώση των εσόδων έχει επηρεάσει, όπως είναι φυσικό, και τα κρατικά έσοδα, καθώς οι φόροι μειώθηκαν από τα 464 εκατομμύρια ευρώ του 2019 στα 389 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με το εμπορικό συλλογικό όργανο των νόμιμων εταιρειών στοιχήματος της Γερμανίας, την DSWW, η πανδημία και οι συνέπειές της ήταν η βασική αιτία για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η αγορά. Παράλληλα, όμως, μεγάλο ρόλο έχουν παίξει και οι νομοθετικοί περιορισμοί που οδηγούν μεγάλο αριθμό παιχτών στην αγκαλιά παράνομων ιστοσελίδων του στοιχήματος, καθώς και μια σειρά από καθυστερήσεις, στους τομείς της ομοσπονδιακής νομιμοποίησης των online τυχερών παιχνιδιών και των αδειοδοτήσεων. Για αυτό το λόγο, η DSWW ζητά κρατική παρέμβαση, η οποία θα βοηθήσει την αγορά στοιχήματος να ξεπεράσει τα συγκεκριμένα προβλήματα και να εισέλθει σε ένα καλά δομημένο και ελεγχόμενο περιβάλλον.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.