Αυξήθηκαν τα έσοδα της αγοράς στοιχήματος της Ιταλίας

Ο Μάιος ήταν ένας εξαιρετικός μήνας για την αγορά στοιχήματος της Ιταλίας, παρά το γεγονός ότι τα επίγεια πρακτορεία στοιχήματος παρέμειναν κλειστά, εξαιτίας της πανδημίας. Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα της αγοράς, το online στοίχημα, όχι μόνο αύξησε τα έσοδά του (σε σχέση με τον Απρίλιο, αλλά και τον περσινό Μάιο), αλλά κατάφερε να αναπληρώσει και για τα χαμένα έσοδα του επίγειου.

Βασικός υπεύθυνος για την αύξηση των εσόδων στο στοίχημα ήταν το ποδόσφαιρο και συγκεκριμένα η τελική φάση του ιταλικού πρωταθλήματος, το οποίο ολοκληρώθηκε το Μάιο. Χάρη στην τεράστια δημοτικότητά του στις τάξεις των Ιταλών παιχτών στοιχήματος, τα έσοδα αυξήθηκαν και οι ιστοσελίδες στοιχήματος ολοκλήρωσαν έναν επιτυχημένο μήνα.

 

Τα στοιχεία για την ιταλική αγορά στοιχήματος

Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι η ιταλική αγορά online τυχερών παιχνιδιών συγκέντρωσε έσοδα ύψους 328,5 εκατομμυρίων ευρώ μέσα στο Μάιο. Η αύξηση, σε σχέση με τον Απρίλιο, άγγιξε το 14%, ενώ σε σχέση με τον περσινό Μάιο (που είχε να αντιμετωπίσει πολλά περισσότερα προβλήματα, εξαιτίας της πανδημίας), το 94%.

Από τα παραπάνω έσοδα, σχεδόν τα μισά προήλθαν από το online στοίχημα. Συγκεκριμένα, οι ιστοσελίδες στοιχήματος συγκέντρωσαν έσοδα 153,6 εκατομμυρίων ευρώ – αυτά ήταν και όλα τα έσοδα του στοιχήματος (επίγειου και online), αφού τα πρακτορεία παρέμειναν κλειστά κατά τον Μάιο. Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, το γεγονός ότι η αύξηση στα έσοδα του online στοιχήματος άγγιξε το 48,3%, σε σχέση με τον Απρίλιο.

Πάντως, τα περισσότερα έσοδα της αγοράς online τυχερών παιχνιδιών προήλθαν από τα online καζίνο. Οι ιστοσελίδες της συγκεκριμένης κατηγορίας εξασφάλισαν έσοδα 155,1 εκατομμυρίων δολαρίων – πρόκειται για το 47,22% του συνόλου της αγοράς, έναντι του 46,74% του online στοιχήματος.

Τέλος, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το γεγονός ότι στην κορυφή της αγοράς online στοιχήματος στην Ιταλία παρέμειναν οι εταιρείες που έχουν και επίγεια και online παρουσία. Φαίνεται πως οι Ιταλοί παίχτες θα προτιμούσαν τα οικεία τους στοιχηματικά πρακτορεία, αν δεν ήταν κλειστά, και πως αναγκάστηκαν να καταφύγουν στις ιστοσελίδες τους.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.