Μειώθηκαν τα έσοδα της εταιρείας στοιχημάτων Entain κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021

Η εταιρεία στοιχημάτων Entain, ιδιοκτήτρια μεταξύ άλλων των Ladbrokes και Coral, ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2021 και η εικόνα που παρουσίασε δεν ήταν καθόλου ικανοποιητική. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι υπεύθυνοι, τα έσοδα της Entain μειώθηκαν κατά τους πρώτους τρεις μήνες της χρονιάς, κυρίως εξαιτίας των κλειστών πρακτορείων στοιχήματος σε χώρες που αποτελούν σημαντικές αγορές για την εταιρεία.

Άλλωστε, η εξάπλωση της πανδημίας σε ολόκληρη την Ευρώπη και τα lockdown που επιβλήθηκαν σε Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Ιταλία και Βέλγιο ανάγκασαν την Entain να κλείσει τα πρακτορεία επίγειου στοιχήματος για το μεγαλύτερο κομμάτι του τριμήνου. Και, όπως είναι φυσικό, η εξέλιξη αυτή επηρέασε αρνητικά τις συνολικές οικονομικές επιδόσεις της για το πρώτο τρίμηνο του 2021.

 

Τα οικονομικά αποτελέσματα της Entain για το πρώτο τρίμηνο

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι της στοιχηματικής εταιρείας, τα συνολικά έσοδά της κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2021 μειώθηκαν κατά 13%, σε σχέση με τα αντίστοιχα του 2020. Ειδικά στον επίγειο τομέα, τα αποτελέσματα ήταν καταστροφικά, αφού η μείωση άγγιξε το 99%, εξαιτίας των κλειστών πρακτορείων στοιχήματος ανά την Ευρώπη! Αντίστοιχη μείωση (κατά 98%) σημείωσε και ο τζίρος του επίγειου στοιχήματος. 

Παρά τις καταστροφικές επιδόσεις του επίγειου τομέα, πάντως, η Entain κατάφερε να στηριχθεί στις online επιχειρήσεις της, προκειμένου να αναπληρώσει μεγάλο κομμάτι των χαμένων εσόδων. Ο τομέας του online στοιχήματος είδε τα έσοδά του να αυξάνονται κατά 47% μέσα στο πρώτο τρίμηνο, με την αύξηση του τζίρου να αγγίζει το 45%. Παράλληλα, τα υπόλοιπα online τυχερά παιχνίδια είδαν τα έσοδά τους να αυξάνονται κατά 23%.

Μεγάλο ρόλο, σύμφωνα με την Entain, τέλος, έπαιξαν και οι επιδόσεις της ψηφιακής πλατφόρμας BetMGM, η οποία αποτελεί προϊόν συνεργασίας της στοιχηματικής εταιρείας με την MGM στις ΗΠΑ. Η BetMGM εξασφάλισε μερίδιο 23% της αμερικανικής αγοράς online τυχερών παιχνιδιών και τα έσοδά της συνέβαλαν καθοριστικά σε μια δύσκολη περίοδο για την εταιρεία.

Δείτε τα οικονομικά αποτελέσματα του 2020 που ανακοίνωσε η Entain.

 



Δείτε όλες τις ειδήσεις της στοιχηματικής εταιρίας Ladbrokes και όλες τις στοιχηματικές προσφορές της Ladbrokes ή διαβάστε την αξιολόγηση της στοιχηματικής εταιρίας. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.