Συνεχίζουν να μειώνονται τα εκτιμώμενα κέρδη της βιομηχανίας τυχερών παιχνιδιών

Η εταιρεία ανάλυσης δεδομένων H2 Gambling Capital ανακοίνωσε μια σειρά από νέες εκτιμήσεις, όσον αφορά στις οικονομικές ζημίες που προκαλεί ο κορωναϊός στην παγκόσμια βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών. Όπως είναι φυσικό, οι νέες εκτιμήσεις είναι πιο απαισιόδοξες από τις προηγούμενες.

Άλλωστε, όσο οι εταιρείες τυχερών παιχνιδιών αναγκάζονται να διατηρούν κλειστές τις εγκαταστάσεις τους (από επίγεια καζίνο έως πρακτορεία στοιχήματος) και οι αθλητικές διοργανώσεις έχουν μειωθεί δραματικά, τα έσοδα της αγοράς παραμένουν μειωμένα. Αντίθετα, τα περισσότερα έξοδα συνεχίζουν να τρέχουν, με αποτέλεσμα οι εκτιμήσεις για τα κέρδη της βιομηχανίας στο τέλος του 2020 να είναι αρκετά απαισιόδοξα.

 

Στα επίπεδα του 2013 η αγορά τυχερών παιχνιδιών

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες εκτιμήσεις της H2 Gambling Capital, τα κέρδη της αγοράς στο τέλος του 2020 δε θα ξεπεράσουν τα αντίστοιχα του 2013. Οι υπεύθυνοι θεωρούν ότι θα κυμανθούν πάνω από τα 400 δις ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι θα παρουσιάσουν μείωση της τάξης του 15,6%, σε σχέση με τις προβλέψεις πριν την εξάπλωση της πανδημίας. Βέβαια, τα συμπεράσματα αυτά είναι προσωρινά και τα εκτιμώμενα κέρδη θα μειώνονται όσο συνεχίζεται το παγκόσμιο lockdown. Άλλωστε, πριν μία εβδομάδα, η H2 Gambling Capital εκτιμούσε ότι τα κέρδη θα μειωθούν κατά 13,6%.

Οι εκτιμήσεις της εταιρείας αφορούν στο σύνολο της παγκόσμιας αγοράς, αλλά και σε αγορές ανά ήπειρο. Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, η εκτιμώμενη μείωση για τα κέρδη στην ευρωπαϊκή αγορά αγγίζει το 13,6%, στην αυστραλιανή αγορά το 18,7% και στην αγορά της Βόρειας Αμερικής το 12,6%.

Η νέα έκθεση της H2 Gambling Capital, τέλος, περιέχει και εκτιμήσεις για την πορεία των επίγειων και online τυχερών παιχνιδιών. Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, το μερίδιο εσόδων των online τυχερών παιχνιδιών παραμένει σταθερό στο 16,5%.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.