Τέλος οι πιστωτικές κάρτες στις λοταρίες της Ιρλανδίας

Η National Lottery, η εταιρεία που διατηρεί το μονοπώλιο στις λοταρίες και σε άλλα παιχνίδια αριθμών στην Ιρλανδία, ανακοίνωσε ότι σύντομα δε θα είναι δυνατή η χρήση πιστωτικής κάρτας για συμμετοχή στα παιχνίδια της. Οι παίχτες που χρησιμοποιούν πιστωτική κάρτα για να τροφοδοτούν με χρήματα τον λογαριασμό τους θα πρέπει σύντομα να αλλάξουν τρόπο κατάθεσης, εξαιτίας της απόφασης της εταιρείας να ενισχύσει το υπεύθυνο παιχνίδι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της National Lottery, πολύ σύντομα οι παίχτες δε θα μπορούν να προσθέσουν κάποια πιστωτική κάρτα στον λογαριασμό τους, ενώ αργότερα θα πρέπει να αλλάξουν τρόπο κατάθεσης και όσοι έχουν ήδη συνδέσει μια πιστωτική με τον λογαριασμό τους.

 

Τα σχέδια της National Lottery για τις πιστωτικές κάρτες

Οι υπεύθυνοι της National Lottery ανακοίνωσαν ότι το νέο καθεστώς θα τεθεί σε ισχύ την 4η Φεβρουαρίου του 2021. Από εκείνο το σημείο, όλοι οι νέοι λογαριασμοί για συμμετοχή στα τυχερά της παιχνίδια θα πρέπει να τροφοδοτούνται με χρήματα με οποιονδήποτε τρόπο, πλην της πιστωτικής κάρτας. Παράλληλα, σύντομα θα απορριφθούν και όλες οι πιστωτικές κάρτες που ήδη χρησιμοποιούνται σε υπάρχοντες λογαριασμούς και θα πρέπει να αντικατασταθούν από ένα νέο τρόπο καταθέσεων (για παράδειγμα, χρεωστικές ή προπληρωμένες κάρτες).

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία της National Lottery θα ενισχύσει το υπεύθυνο παιχνίδι και θα εξαλείψει φαινόμενα παιχτών που παρασύρονται και ξοδεύουν περισσότερα χρήματα από όσα έχουν. Μια συνηθισμένη πρακτική, για παράδειγμα, για παίχτες που χρησιμοποιούν πιστωτική κάρτα, είναι να επιλέγουν συγκεκριμένους αριθμούς για δεκάδες συνεχόμενες κληρώσεις και να συμμετέχουν αυτόματα με χρήματα από την πιστωτική τους, με αποτέλεσμα να ξοδεύουν πολλά χρήματα, χωρίς υπευθυνότητα και αυτοσυγκράτηση.

Η συγκεκριμένη κίνηση, τέλος, ανοίγει και επίσημα το θέμα της χρήσης της πιστωτικής κάρτας σε τυχερά παιχνίδια στην Ιρλανδία. Από τη στιγμή που θα γίνει το πρώτο βήμα, η απαγόρευση της πιστωτικής κάρτας μπορεί να επεκταθεί και σε άλλα τυχερά παιχνίδια, όπως το online στοίχημα. Άλλωστε, η National Lottery βασίστηκε στην πρωτοβουλία του Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο έχει ήδη απαγορεύσει τη χρήση πιστωτικής κάρτας σε όλα τα νόμιμα τυχερά παιχνίδια.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.