Μειώθηκαν τα έσοδα της Playtech μέσα στο 2020

Η Playtech, μία από τις κορυφαίες εταιρείες σχεδιασμού λογισμικού στον κόσμο, έχει επεκτείνει τις επιχειρήσεις της σε ολόκληρο τον κόσμο και δραστηριοποιείται στον τομέα του στοιχήματος και των υπόλοιπων τυχερών παιχνιδιών, στον επίγειο και στον online τομέα, μέσω των υπηρεσιών που προσφέρει σε εταιρείες στοιχήματος και καζίνο, αλλά και σε μεμονωμένους πελάτες. Ωστόσο, οι επιχειρήσεις της δέχθηκαν σημαντικό πλήγμα μέσα στο 2020, καθώς οι συνέπειες της πανδημίας την οδήγησαν σε μείωση των εσόδων της.

Βασικός παράγοντας για τα μειωμένα έσοδα που εξασφάλισε η Playtech μέσα στο 2020 ήταν τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι επίγειες επιχειρήσεις στοιχήματος και άλλων τυχερών παιχνιδιών σε ολόκληρο τον κόσμο. Αντίθετα, τα έσοδα των online επιχειρήσεων αυξήθηκαν – ωστόσο, αυτή η αύξηση δεν ήταν αρκετή, ώστε να μη μειωθούν τα έσοδα της Playtech.

 

Οι οικονομικές επιδόσεις της Playtech μέσα στο 2020

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Playtech, τα έσοδά της μειώθηκαν κατά 25,1%, καθώς δεν ξεπέρασαν τα 1,08 δις ευρώ. Η μείωση των εσόδων οφείλεται κυρίως στα προβλήματα που αντιμετώπισε ο επίγειος τομέας κατά το 2020 και αφορά και στο B2B (Business 2 Business) και στο B2C (Business 2 Client) τμήμα της Playtech. Συγκεκριμένα, στον τομέα B2B, η μείωση άγγιξε το 10,7% (494,8 εκατομμύρια ευρώ) και στον B2C το 33,8% (596,3 εκατομμύρια δολάρια).

Η Playtech, τέλος, ανέπτυξε και τη γεωγραφική κατανομή των εσόδων που εξασφάλισε μέσα στο 2020. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα, η ιταλική αγορά ευθύνεται για μεγάλο κομμάτι των εσόδων της (541,4 εκατομμύρια ευρώ). Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η αγγλική αγορά (200,9 εκατομμύρια ευρώ), ενώ ακολούθησαν κι άλλες χώρες από την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο. Συγκεκριμένα, σε Φιλιππίνες, Μεξικό και Μάλτα, η Playtech εξασφάλισε έσοδα 70,2, 54,9 και 54,7 εκατομμύρια ευρώ, σε Ισπανία, Γερμανία, Γιβραλτάρ και Ελλάδα 10 εκατομμύρια ευρώ και σε Νορβηγία, Φινλανδία και Πολωνία 5 εκατομμύρια ευρώ.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.