Μειώθηκαν τα έσοδα του ΟΠΑΠ εξαιτίας της πανδημίας

Ο ΟΠΑΠ συγκαταλέγεται ανάμεσα στις ελληνικές επιχειρήσεις που αναγκάστηκαν να κλείσουν τα καταστήματά τους, εν μέσω του lockdown της πανδημίας, με αποτέλεσμα τα έσοδά του να μειωθούν σε μεγάλο βαθμό τους τελευταίους μήνες. Τα πρώτα σημάδια αυτής της μείωσης εμφανίζονται στα οικονομικά αποτελέσματα του Οργανισμού για το πρώτο τρίμηνο του 2020.

Θυμίζουμε ότι τα επίγεια πρακτορεία στοιχήματος του ΟΠΑΠ, όπως και τα καταστήματα OPAP Play, αναγκάστηκαν να κλείσουν τις πύλες τους στις 14 Μαρτίου. Αν και η πλήρης εικόνα των οικονομικών προβλημάτων που προκάλεσε το lockdown θα φανεί στα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου, τα αποτελέσματα του πρώτου μας προϊδεάζουν για το τι πρόκειται να ακολουθήσει.

 

Τα οικονομικά αποτελέσματα του ΟΠΑΠ για το πρώτο τρίμηνο

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΠΑΠ, τα έσοδά του για το πρώτο τρίμηνο του 2020 μειώθηκαν κατά 17,1%, αφού δεν ξεπέρασαν τα 328,3 εκατομμύρια ευρώ – το 2019, τα αντίστοιχα έσοδα άγγιξαν τα 396 εκατομμύρια ευρώ. Αντίστοιχα, ο τζίρος του ΟΠΑΠ μειώθηκε κατά 18,3%, αφού δεν ξεπέρασε τα 885,1 εκατομμύρια ευρώ.

Μεγάλο ρόλο στη μείωση των εσόδων του ΟΠΑΠ έπαιξε, φυσικά, το 15θήμερο που τα καταστήματά του παρέμειναν κλειστά (14 Μαρτίου έως 31 Μαρτίου, που ολοκληρώθηκε το τρίμηνο. Είναι, άλλωστε, χαρακτηριστικό ότι, έως την 14η Μαρτίου, τα έσοδα του ΟΠΑΠ ήταν αυξημένα κατά 1,7%, σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2019.

 

Οι επιδόσεις των παιχνιδιών του ΟΠΑΠ

Τα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ που διεξάγονται μέσω κληρώσεων (KINO, Τζόκερ, ΛΟΤΤΟ και λαχεία μεταξύ άλλων) ήταν εκείνα που απέφεραν τα περισσότερα έσοδα (154,5 εκατομμύρια ευρώ, με πτώση 19,4%). Στη δεύτερη θέση βρέθηκε το στοίχημα (88 εκατομμύρια ευρώ, με πτώση 13,5%). Πτώση, τέλος, παρουσίασαν και τα έσοδα στα VLTs του ΟΠΑΠ, αφού δεν ξεπέρασαν τα 66,6 εκατομμύρια ευρώ (3,4%). Όσο για τα παιχνίδια άμεσης νίκης, η πτώση άγγιξε το 43%, αφού τα έσοδα δεν ξεπέρασαν τα 19,2 εκατομμύρια ευρώ.

Δείτε τα οικονομικά αποτελέσματα του ΟΠΑΠ για το 2019.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.