Μειώθηκαν τα έσοδα της λιθουανικής αγοράς τυχερών παιχνιδιών το 2020

Τα έσοδα της αγοράς τυχερών παιχνιδιών της Λιθουανίας εξασφάλισαν μειωμένα έσοδα μέσα στο 2020, κυρίως εξαιτίας των συνεπειών της πανδημίας, η οποία, μεταξύ άλλων, ανάγκασε σε αδράνεια πολλές από τις επιχειρήσεις επίγειων τυχερών παιχνιδιών για αρκετούς μήνες. Η οικονομική ζημία στην επίγεια αγορά, μάλιστα, ήταν τόσο μεγάλη που ούτε η εντυπωσιακή άνοδος των εσόδων της online αγοράς δεν κατάφερε να την αντισταθμίσει.

Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, ότι τα έσοδα της αγοράς online τυχερών παιχνιδιών αυξήθηκαν κατά 47,1% μέσα στο 2020. Ωστόσο, η άνοδος αυτή δεν ήταν ικανή να βελτιώσει τη γενικότερη εικόνα της αγοράς τυχερών παιχνιδιών της Λιθουανίας.

 

Οι επιδόσεις της αγοράς τυχερών παιχνιδιών της Λιθουανίας

Σύμφωνα με τα επίσημα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν οι αρμόδιοι στη Λιθουανία, τα έσοδα του συνόλου της αγοράς (στον επίγειο και στον online τομέα) μειώθηκαν κατά 8,1%, σε σχέση με το 2019. Τα συνολικά έσοδα δεν ξεπέρασαν τα 103,5 εκατομμύρια ευρώ.

Η μεγάλη μείωση στα έσοδα σημειώθηκε στον επίγειο τομέα, ο οποίος διατηρεί και το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς. Οι επιχειρήσεις τυχερών παιχνιδιών του επίγειου τομέα (επίγεια καζίνο, πρακτορεία στοιχήματος κτλ.) αναγκάστηκαν σε κλείσιμο, κατά το διάστημα ανάμεσα στο Μάρτιο και το Μάιο του 2020, αλλά και σε σημαντικούς περιορισμούς την υπόλοιπη χρονιά, με αποτέλεσμα τα έσοδά τους να μην ξεπεράσουν τα 43,9 εκατομμύρια ευρώ.

Από την άλλη, ο online τομέας είδε μια σημαντική αύξηση στα έσοδά του, αφού – ειδικά για το προαναφερθέν δίμηνο – αποτέλεσε και τη μόνη εναλλακτική στη χώρα. Τα έσοδα της αγοράς online τυχερών παιχνιδιών αυξήθηκαν κατά 47,1% μέσα στο 2020, αγγίζοντας τα 59,6 εκατομμύρια ευρώ. Αυτή είναι η πρώτη φορά που τα έσοδα της online αγοράς ξεπερνούν τα αντίστοιχα της επίγειας στη Λιθουανία.

Αυξημένος, όπως είναι φυσικό, ήταν και ο τζίρος της αγοράς online τυχερών παιχνιδιών, ο οποίος ξεπέρασε για πρώτη φορά το 1 δις μέσα στο 2020. Η αύξηση του τζίρου, σε σχέση με τον αντίστοιχο του 2019, άγγιξε το 64,3%. Όσο για τα δημοφιλέστερα παιχνίδια του online τομέα, αυτά ήταν τα φρουτάκια, με σχεδόν διπλάσια έσοδα στα 49,7 εκατομμύρια ευρώ, και το online στοίχημα, με έσοδα 26,5 εκατομμυρίων ευρώ.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.