Μειώθηκαν τα έσοδα της νόμιμης αγοράς στοιχήματος στη Σουηδία

Τα οικονομικά αποτελέσματα των δύο πρώτων μηνών λειτουργίας της νέας σουηδικής αγοράς στοιχήματος είναι μάλλον αποκαρδιωτικά, αφού δείχνουν ότι τα έσοδα των νόμιμων στοιχηματικών εταιρειών μειώθηκαν σημαντικά, εξαιτίας των νέων νόμων. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα έσοδα της αγοράς από τον Ιανουάριο έως τον Φεβρουάριο του 2019 παρουσίασαν μείωση κατά 33%, σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2018.

Η ευθύνη για τη μείωση στα έσοδα των νόμιμων στοιχηματικών εταιρειών ανήκει σε μεγάλο βαθμό σε μια σειρά νόμων που έχουν σκοπό να προστατέψουν τους παίχτες του στοιχήματος, όπως το σχέδιο εθελοντικού αποκλεισμού από τα τυχερά παιχνίδια και οι σημαντικοί περιορισμοί στη διαδικασία ανοίγματος νέου λογαριασμού.

 

Πτώση των εσόδων κατά 33%

Σύμφωνα με τη σουηδική εταιρεία αναλύσεων Redeye, τα έσοδα της νόμιμης στοιχηματικής αγοράς της Σουηδίας δεν ξεπέρασαν τα 23,7 εκατομμύρια κατά τους πρώτους δύο μήνες του 2019. Αυτό σημαίνει ότι, με τους απαραίτητους υπολογισμούς, τα έσοδα μειώθηκαν κατά 33%, σε σχέση με τα αντίστοιχα του τέταρτου τριμήνου του 2018, όταν η αγορά online στοιχήματος δεν είχε ανοίξει και σε αυτή κυριαρχούσε η κρατική Svenska Spel.

 

Εξακολουθεί να κυριαρχεί η Svenska Spel

Η Svenska Spel, πάντως, φαίνεται να είναι η μόνη εταιρεία στοιχήματος που δεν έχει επηρεαστεί από τα αρνητικά οικονομικά αποτελέσματα των δύο πρώτων μηνών του 2019. Η κρατική εταιρεία εξασφάλισε τζίρο ύψους  87 εκατομμυρίων ευρώ, παρά την τεράστια αύξηση του ανταγωνισμού. Άλλωστε, παρά τις 70 περίπου νέες επιλογές που έχουν στη διάθεσή τους, οι Σουηδοί παίχτες προτιμούν μάλλον δοκιμασμένες λύσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή, Spelinspektionen, αποκάλυψε πως το 85% του τζίρου της αγοράς πραγματοποιήθηκε χάρη σε 10 μόλις νόμιμες εταιρείες στοιχήματος.

Και σε αυτή την περίπτωση, πάντως, τα έσοδα των 10 πρώτων εταιρειών στοιχήματος κατά το πρώτο δίμηνο του 2019 εμφανίζεται μειωμένο κατά το μισό, σε σχέση με τα αντίστοιχα του αντίστοιχου διαστήματος του 2018.

Δείτε τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2018 της σουηδικής αγοράς.

 Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.
Οι καλύτερες νόμιμες εταιρίες στοιχήματος για στοιχημα online:

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη
 

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη
 

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη