Κερδοφόρο αποδείχθηκε για τον ΟΠΑΠ το 2020

Ο ΟΠΑΠ δέχθηκε αρκετά πλήγματα από την πανδημία κατά τη διάρκεια του 2020, αλλά τελικά κατάφερε να ανακοινώσει κερδοφορία μέσα στη χρονιά, κυρίως χάρη στις στρατηγικές κινήσεις του στον τομέα των online τυχερών παιχνιδιών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων, η μείωση των εσόδων της στοιχηματικής εταιρείας ήταν σημαντική μέσα στο 2020, αλλά αναπληρώθηκε από τα έσοδα που απέφερε η στοιχηματική ιστοσελίδα Stoiximan, η οποία πέρασε ολοκληρωτικά στα χέρια του ΟΠΑΠ πριν το τέλος της χρονιάς.

Παρά την εξισορρόπηση που έφερε η εξαγορά της ιδιοκτήτριας εταιρείας του Stoiximan, Kaizen Gaming, πάντως, ο ΟΠΑΠ δέχθηκε σημαντικό πλήγμα στον τομέα των επίγειων τυχερών παιχνιδιών. Άλλωστε, για μεγάλο τμήμα της χρονιάς, τα πρακτορεία του και τα καταστήματά του παρέμειναν κλειστά, ενώ επιπλέον προβλήματα προκάλεσε και η διακοπή των αθλητικών διοργανώσεων ανά τον κόσμο, την άνοιξη του 2020.

 

Τα οικονομικά αποτελέσματα του ΟΠΑΠ για το 2020

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, ο ΟΠΑΠ εξασφάλισε κέρδη ύψους 199,4 εκατομμυρίων ευρώ μέσα στο 2020. Τα κέρδη αυξήθηκαν, παρά το γεγονός ότι τα έσοδά του μειώθηκαν κατά 32,1%. Συγκεκριμένα, τα έσοδα του ΟΠΑΠ μειώθηκαν στα 737,3 εκατομμύρια ευρώ μέσα στο 2020, όταν το 2019 άγγιξαν τα 1,08 δις ευρώ.

Παρά τα προβλήματα που δημιούργησε η πανδημία στον επίγειο τομέα, η βασική πηγή εσόδων του ΟΠΑΠ ήταν οι λοταρίες που διεξάγει (λαχεία, Τζόκερ και Λόττο μεταξύ άλλων). Η συγκεκριμένη κατηγορία παιχνιδιών απέφερε 518,6 εκατομμύρια ευρώ, σημειώνοντας πτώση 33,4%, σε σχέση με το 2019. Μείωση σημειώθηκε και στα έσοδα του στοιχήματος. Τα 310,4 εκατομμύρια ευρώ ήταν λιγότερα κατά 21,7%, σε σχέση με τα αντίστοιχα του 2019.

Ωστόσο, η κίνηση του ΟΠΑΠ να εξαγοράσει το σύνολο της Kaizen Gaming και της ιστοσελίδας Stoiximan πραγματοποιήθηκε την καταλληλότερη στιγμή. Χάρη σε αυτή, τα ταμεία του ΟΠΑΠ ενισχύθηκαν με έσοδα 23,9 εκατομμυρίων ευρώ από τον τομέα του online καζίνο και όχι μόνο.

Διαβάστε επίσης τα οικονομικά αποτελέσματα της ελληνικής αγοράς τυχερών παιχνιδιών για το 2019, τα οποία είχε ανακοινώσει η Ε.Ε.Ε.Π..

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.