Στη δημοσιότητα οι φόροι που πλήρωσαν οι στοιχηματικές εταιρείες στο Δημόσιο

Το φως της δημοσιότητας είδαν τα ποσά που πλήρωσαν οι νόμιμες στοιχηματικές εταιρείες στο ελληνικό Δημόσιο, με βάση τα έσοδα του 2016. Ο αναλυτικός πίνακας των εσόδων και των φόρων που κλήθηκαν να πληρώσουν οι 24 νόμιμες εταιρείες στοιχήματος δημοσιεύθηκε στο News247.gr και παρουσιάζει αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία για την οικονομική δράση των συγκεκριμένων εταιρειών στην ελληνική αγορά.

 

Οι φόροι των στοιχηματικών εταιρειών σύμφωνα με το νόμο

Θυμίζουμε πως, σύμφωνα με τον σχετικό νόμο (ο οποίος άλλαξε τον Μάιο του 2016), οι στοιχηματικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται νόμιμα στην Ελλάδα είναι υποχρεωμένες να πληρώνουν το 35% (πριν την αλλαγή, το ποσοστό δεν ξεπερνούσε το 30%) των μεικτών κερδών τους στην Εφορία. Πρόκειται για τον υψηλότερο φορολογικό συντελεστή σε ολόκληρη την Ευρώπη.

 

Τα στοιχεία για τα έσοδα και τους φόρους των εταιρειών στοιχήματος

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, λοιπόν, οι 24 νόμιμες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα εξασφάλισαν συνολικά μεικτά έσοδα της τάξης των 208,65 εκατομμυρίων ευρώ. Από αυτά τα περίπου 73 εκατομμύρια ευρώ κατέληξαν στα Δημόσια Ταμεία, μέσω φόρων. Και τα δύο νούμερα παρουσιάζουν σημαντική αύξηση, σε σχέση με το 2015, όταν οι εταιρείες στοιχηματισμού δήλωσαν έσοδα της τάξης των 120,5 εκατομμυρίων ευρώ και πλήρωσαν 36,1 εκατομμύρια ευρώ σε φόρους (με τον προηγούμενο φορολογικό συντελεστή).

 

Οι εταιρείες με τα περισσότερα έσοδα (και φόρους)

Η νόμιμη εταιρεία στοιχηματισμού με τα περισσότερα έσοδα για το 2016 ήταν η Gambling Malta Ltd (ιδιοκτήτρια του Stoiximan), η οποία δήλωσε μεικτά έσοδα 100 εκατομμυρίων ευρώ και πλήρωσε φόρο περίπου 35 εκατομμυρίων ευρώ. Ακολουθεί η B2B Gaming Services (ιδιοκτήτρια των Bet365, Betshop και Magicbet), η οποία εξασφάλισε έσοδα 85 εκατομμυρίων ευρώ και πλήρωσε φόρους 30 εκατομμυρίων ευρώ. Επόμενη εταιρεία είναι η Diamond Link Ltd (ιδιοκτήτρια των Pokerstars και Fulltilt), με έσοδα 12 εκατομμυρίων ευρώ και φόρο 4 εκατομμυρίων ευρώ. Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Sporting Odds Limited (ιδιοκτήτρια των Sportingbet, Vistabet και Bwin), με έσοδα 6,7 εκατομμυρίων και φόρο 2,5 εκατομμυρίων, και στην πέμπτη θέση η Love 2 Celebrate Ltd (ιδιοκτήτρια της Netbet), με έσοδα 2 εκατομμυρίων ευρώ και φόρο 700.000 ευρώ.

Την πρώτη δεκάδα κλείνουν οι Rebels Game Limited (ιδιοκτήτρια της Betrebels και της Interwetten, με έσοδα 1 εκατομμυρίου ευρώ και φόρο 350.000 ευρώ), GLB GmbH (ιδιοκτήτρια της Goalbet και της κλειστής πλέον 2winbet, με έσοδα 900.000 ευρώ και φόρο 315.000 ευρώ), Personal Exchange Interlational Limited (ιδιοκτήτρια της Mybet, με έσοδα 543.000 ευρώ και φόρο 190.000 ευρώ), AS IMG Kasiinood (ιδιοκτήτρια του GrandX, με έσοδα 210.000 ευρώ και φόρο 74.000 ευρώ) και Logflex Ltd (ιδιοκτήτρια της Novibet, με έσοδα 193.00 ευρώ και φόρο 68.000 ευρώ).

 

Έσοδα και φόροι των υπόλοιπων εταιρειών στοιχηματισμού

Μετά τη δεκάδα που περιλαμβάνει τις εταιρείες στοιχήματος με τα μεγαλύτερα έσοδα, τα στοιχεία δείχνουν εταιρείες με ελάχιστα ή μηδενικά έσοδα. Πρόκειται κυρίως για εταιρείες με ιστοσελίδες (στοιχήματος ή καζίνο) που υπολειτουργούν ή έχουν αποχωρήσει από τη χώρα μας, χωρίς να μεταβιβάσουν την άδειά τους.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.