Σχέδια για την πώληση της στοιχηματικής εταιρίας Paddy Power;

Η Flutter Entertainment, ιδιοκτήτρια της Paddy Power BetFair (και άλλων ιστοσελίδων ανά τον κόσμο) ανακοίνωσε τη συμφωνία συγχώνευσης με την Stars Group, προκειμένου να δημιουργηθεί η μεγαλύτερη εταιρία στοιχήματος στον κόσμο. Ωστόσο, κάποιοι αναλυτές θεωρούν ότι η Flutter δεν θα πάρει την απαραίτητη έγκριση από τις αρμόδιες Επιτροπές Ανταγωνισμού, παρά μόνο αν πουλήσει κάποιες από τις εταιρίες που της ανήκουν.

Σύμφωνα με την εταιρία εμπορικών αναλύσεων Canaccord Genuity, η Flutter ενδεχομένως θα αναγκαστεί να πουλήσει ακόμη και τη μεγαλύτερη εταιρία της, την Paddy Power, προκειμένου να διευκολύνει την έγκριση της νέας συμφωνίας.

 

Τα σενάρια για την πώληση της Paddy Power

Αν η συγχώνευση των δύο εταιριών εγκριθεί, η Flutter Entertainment και η Stars Group θα δημιουργήσουν ένα νέο κολοσσό του στοιχήματος, αξίας μεγαλύτερης των 10 δις λιρών. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Morgan Stanley, μάλιστα, η νέα εταιρία θα εξασφαλίζει στην Αγγλία έσοδα υψηλότερα του 50% από την κοντινότερη ανταγωνίστριά της, την Bet365, και τα διπλάσια από την Ladbrokes Coral.

Για να εγκριθεί μια τέτοια συγχώνευση, όμως, οι δύο εταιρίες θα πρέπει να προχωρήσουν πιθανότατα και σε κάποιες θυσίες, προκειμένου να αποφύγουν τη δημιουργία ενός παγκόσμιου μονοπωλίου. Οι θυσίες αυτές θα πάρουν τη μορφή πώλησης κάποιων στοιχηματικών εταιριών, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Canaccord Genuity. Και σε μια τέτοια διαδικασία δε θα είναι ασφαλής ούτε η ναυαρχίδα της Flutter Entertrainment, η Paddy Power.

Άλλωστε, η ενδεχόμενη πώληση της Paddy Power θα μειώσει σημαντικά τις πιθανότητες δημιουργίας ενός μονοπωλίου και θα λειτουργήσει θετικά ως προς την έγκριση της συμφωνίας συγχώνευσης. Και, σύμφωνα με τις αναλύσεις, η πώληση της Paddy Power δε θα λειτουργήσει αρνητικά για τα μελλοντικά έσοδα του νέου κολοσσού.

 



Δείτε όλες τις ειδήσεις της στοιχηματικής εταιρίας Paddypower και όλες τις στοιχηματικές προσφορές της Paddypower ή διαβάστε την αξιολόγηση της στοιχηματικής εταιρίας. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.