Μειωμένα κέρδη για το 2019 ανακοίνωσε η ιστοσελίδα στοιχημάτων Unibet

Η ιστοσελίδα στοιχημάτων Unibet ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα του 2019 και, όπως δείχνουν, τα κέρδη της μειώθηκαν. Ωστόσο, υπεύθυνες για τη μείωση των κερδών δεν είναι οι επιδόσεις της ιστοσελίδας, αλλά τα έξοδα που συνοδεύουν την επέκτασή της στην αγορά νόμιμου στοιχήματος των ΗΠΑ.

Θυμίζουμε, άλλωστε, ότι η Unibet ξεκίνησε να δραστηριοποιείται σε κάποιες από τις Πολιτείες των ΗΠΑ που έχουν νομιμοποιήσει το στοίχημα, με αποτέλεσμα να έχει επενδύσει αρκετά χρήματα στις αγορές της άλλης πλευράς του Ατλαντικού. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους, τα έξοδα αυτά θα αποφέρουν σύντομα ακόμα περισσότερα κέρδη για την ιστοσελίδα.

 

Οι οικονομικές επιδόσεις της Unibet μέσα στο 2019

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Unibet, τα έσοδά της αυξήθηκαν κατά 0,6% μέσα στο 2019 και άγγιξαν τα 1,09 δις ευρώ. Από αυτά τα έσοδα, τα περισσότερα προέρχονται από τη δυτική Ευρώπη (663 εκατομμύρια ευρώ, με αύξηση 7,6%), ενώ ακολουθούν οι σκανδιναβικές χώρες (308 εκατομμύρια ευρώ, με μείωση 15,7%), η υπόλοιπη Ευρώπη (94 εκατομμύρια ευρώ, με αύξηση 15,8%) και ο υπόλοιπος κόσμος (23 εκατομμύρια ευρώ, με αύξηση 18,7%).

Το δημοφιλέστερο προϊόν της Unibet, από την άλλη, ήταν και το 2019 το αθλητικό στοίχημα. Τα έσοδα από το στοίχημα άγγιξαν τα 519 εκατομμύρια ευρώ, σημειώνοντας ελάχιστη μείωση, στο 0,1%. Τα έσοδα αυτά, τέλος, ήρθαν από συνολικό τζίρο ύψους 6,2 δις ευρώ σε ολόκληρο τον κόσμο.

 

Πού οφείλονται τα μειωμένα κέρδη;

Ο βασικότερος παράγοντας που ανάγκασε τη Unibet να ανακοινώσει μειωμένα κέρδη για το 2019 ήταν τα αυξημένα έξοδα. Ιδιαίτερα στον τομέα της επέκτασης της στοιχηματικής ιστοσελίδας των ΗΠΑ, τα λειτουργικά έξοδα (συμπεριλαμβανομένων και αυτών του μάρκετινγκ) αυξήθηκαν αρκετά. Παράλληλα, οι υπεύθυνοι έκαναν λόγο και για τις αυστηρότερες νομοθεσίες στην Ευρώπη, οι οποίες επηρέασαν αρνητικά τα έσοδα, που θα μπορούσαν να είναι περισσότερα μέσα στο 2019.

Δείτε τα οικονομικά αποτελέσματα της Unibet για το 2018.

 



Δείτε όλες τις ειδήσεις της στοιχηματικής εταιρίας Unibet και όλες τις στοιχηματικές προσφορές της Unibet ή διαβάστε την αξιολόγηση της στοιχηματικής εταιρίας. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.