Έμφαση στην εκπαίδευση κατά του εθισμού ζητά φιλανθρωπική οργάνωση στο Ηνωμένο Βασίλειο

Το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται εν μέσω της αξιολόγησης και αναθεώρησης των ισχύοντων νόμων για τα τυχερά παιχνίδια και φορείς της αγοράς καταθέτουν τις προτάσεις τους για την επόμενη ημέρα. Ένας από αυτούς τους φορείς, η φιλανθρωπική οργάνωση YGAM (The Young Gamers and Gamblers Education Trust) ζητά από τους αρμόδιους να δώσουν μεγαλύτερη έμφαση στην εκπαίδευση των νέων, προκειμένου να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια κατά του εθισμού στον τζόγο.

Η YGAM ειδικεύεται στον συγκεκριμένο τομέα και τονίζει τη σημασία του στους αρμόδιους. Οι υπεύθυνοι της φιλανθρωπικής οργάνωσης αναφέρουν ότι η εκπαίδευση των νέων είναι το πλέον αποτελεσματικό όπλο που έχουν στη διάθεσή τους, προκειμένου να χτυπήσουν το πρόβλημα στη ρίζα του, και για αυτό θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται ως ένα βασικό και όχι ως ένα συμπληρωματικό θέμα.

 

Η πρόταση της YGAM για την εκπαίδευση των νέων

Ουσιαστικά, αυτό που ζητά η YGAM είναι η θέσπιση και χρηματοδότηση ενός είδους εκπαίδευσης για τους κινδύνους των τυχερών παιχνιδιών, ανάλογης με εκείνης που χρησιμοποιείται σε άλλους τομείς, όπως το αλκοόλ και το κάπνισμα. Οι υπεύθυνοι ζητούν να συμπεριληφθεί στο νέο νόμο η ανάγκη για την εκπαίδευση των νέων και να υπάρξουν πρωτοβουλίες που θα ενισχύσουν το δικό της έργο, αλλά και κάθε άλλου οργανισμού που θα αναλάβει το ίδιο καθήκον.

Συγκεκριμένα, η YGAM ζητά να αυξηθεί η μακροχρόνια χρηματοδότηση πρωτοβουλιών έρευνας, εκπαίδευσης και θεραπείας, αλλά και η χρηματοδότηση των οργανισμών που ειδικεύονται στον συγκεκριμένο τομέα, μέσω της θέσπισης ενός νόμου που θα υποχρεώνει τις νόμιμες στοιχηματικές εταιρείες να προσφέρουν ένα ποσό σε αυτούς. Παρόμοια πρόταση είχε κάνει πριν μερικές ημέρες και η φιλανθρωπική οργάνωση GambleAware, η οποία αναλαμβάνει πρωτοβουλίες ενημέρωσης και θεραπείας των παιχτών του στοιχήματος στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τέλος, η YGAM ζητά την περαιτέρω εμπλοκή των υπουργείων Υγείας και Παιδείας, προκειμένου να υπάρξει ένας συντονισμός των πρωτοβουλιών των φιλανθρωπικών οργανώσεων στον συγκεκριμένο τομέα.  

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.