Κατεβάζει ρολά η WBX

Η WBX, ένα από τα πλέον δημοφιλή online ανταλλακτήρια στοιχήματος, έκλεισε τις πύλες της την προηγούμενη Δευτέρα. Οι υπεύθυνοι της εταιρείας δικαιολόγησαν την απόφασή τους, αναφέροντας πως το κόστος δραστηριοποίησης σε αυστηρά ρυθμιζόμενες αγορές και ο σκληρός ανταγωνισμός από το κορυφαίο ανταλλακτήριο της αγοράς - αυτό της BetFair - δεν επέτρεπαν στη WBX να συνεχίσει.

 

Πλέον, λοιπόν, τα μέλη της WBX δεν είναι σε θέση να τοποθετήσουν και να δεχτούν νέα στοιχήματα. Ωστόσο, οι υπεύθυνοι διαβεβαίωσαν πως θα τιμήσουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι σε μακροπρόθεσμα στοιχήματα, ενώ θα επιτρέψουν και στα μέλη που έχουν χρήματα στους λογαριασμούς τους να προχωρήσουν στις απαραίτητες αναλήψεις.

 

Σύμφωνα με ένα από τα κορυφαία στελέχη της εταιρείας, τον Malcolm Gray, η WBX κατάφερνε τόσα χρόνια με επιτυχία να αποτελέσει μια εναλλακτική στην πρωτοπόρο της αγοράς, BetFair, προσφέροντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και ανταγωνιστικές τιμές. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, τα νέα νομοθετικά δεδομένα σε πολλές χώρες της Ευρώπης καθιστούν ακόμη δυσκολότερη τη δραστηριοποίησή της. Για παράδειγμα, η σημαντικότατη αγορά της Αγγλίας αύξησε πρόσφατα τα έξοδα δραστηριοποίησης, με αποτέλεσμα πολλές online στοιχηματικές εταιρίες  να μη μπορούν να τα καλύψουν. Επιπλέον, πολλές χώρες διατηρούν κλειστές τις αγορές τους, μην αφήνοντας άλλο διέξοδο.

 

Το μοντέλο χρέωσης της WBX, τέλος, λειτούργησε μεν καθοριστικά, όσον αφορά στον ανταγωνισμό της με τη BetFair, αλλά δεν κατόρθωσε να σώσει τη βιωσιμότητα της εταιρείας. Η WBX, εξάλλου, ανακοίνωσε χαμηλότερες χρεώσεις, σε σχέση με τη BetFair (συνήθως κατά 2%), με αποτέλεσμα να τραβήξει πολλά νέα μέλη - τα κέρδη που εξασφάλιζε, ωστόσο, από τις προμήθειες αποδείχθηκε ότι δεν ήταν αρκετά, με αποτέλεσμα οι υπεύθυνοι να αποφασίσουν το κλείσιμό της.



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.