Αυξήθηκαν τα έσοδα της τσεχικής αγοράς τυχερών παιχνιδιών το 2019

Το 2019 ήταν μια επιτυχημένη χρονιά για την αγορά τυχερών παιχνιδιών της Τσεχίας, αφού σημειώθηκε ικανοποιητική αύξηση στα έσοδα των εταιρειών που δραστηριοποιούνται νόμιμα στον επίγειο και στον online τομέα. Η αύξηση ήταν ιδιαίτερα καλοδεχούμενη, ειδικά μετά από ένα δύσκολο για την αγορά 2018, κατά το οποίο περιορισμοί και απαγορεύσεις στέρησαν αρκετά έσοδα από τις νόμιμες εταιρείες. Πιθανόν, όμως, το 2019 θα αποτελέσει πυροτέχνημα, αφού ακολουθεί το 2020, το οποίο θα αποτελέσει εγγυημένα άλλη μια δύσκολη χρονιά, όχι μόνο για την τσεχική, αλλά και για την παγκόσμια αγορά.

Στην περίπτωση της Τσεχίας, πάντως, καταλυτικό ρόλο έπαιξαν τα φρουτάκια – online και επίγεια, τα οποία απέφεραν τεράστια έσοδα μέσα στο 2019.

 

Τα οικονομικά αποτελέσματα της τσεχικής αγοράς

Σύμφωνα με τους αρμόδιους, τα έσοδα της τσεχικής αγοράς τυχερών παιχνιδιών μέσα στο 2019 άγγιξαν τα 1,36 δις ευρώ, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 16% σε σχέση με τα αντίστοιχα του 2018. Ακόμη μεγαλύτερη ήταν η αύξηση του τζίρου της αγοράς, ο οποίος ξεπέρασε τα 14,6 δις ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 56,1%!

Μεγάλο κομμάτι από τα έσοδα της αγοράς τυχερών παιχνιδιών της Τσεχίας οφείλεται στα φρουτάκια. Τα συγκεκριμένα παιχνίδια κατάφεραν να εξασφαλίσουν συνολικά έσοδα 673,9 εκατομμυρίων ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 20,9%. Αν και τα επίγεια φρουτάκια ήταν αυτά που απέφεραν τα περισσότερα έσοδα, τα online κατάφεραν να σημειώσουν τη μεγαλύτερη αύξηση, η οποία άγγιξε το 47,4%.

Αύξηση σημείωσαν και τα έσοδα του στοιχήματος. Τα έσοδα του συγκεκριμένου τομέα αυξήθηκαν κατά 15,8% και άγγιξαν τα 309 εκατομμύρια ευρώ. Χάρη σε αυτά τα έσοδα, το στοίχημα παρέμεινε το δεύτερο πιο προσοδοφόρο τυχερό παιχνίδι της τσεχικής αγοράς, μετά από τις λοταρίες, οι οποίες επίσης είδαν τα έσοδά τους να αυξάνονται.

Τέλος, στα υπόλοιπα τυχερά παιχνίδια, όπως αυτά του καζίνο και το bingo, η αύξηση των εσόδων ήταν ή πολύ μικρή ή μηδαμινή.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.