Πάνω από 1 δις ευρώ η συνεισφορά του στοιχήματος προς το Δημόσιο της Μάλτας

Η στοιχηματική αγορά της Μάλτας συνεχίζει να αναπτύσσεται χρόνο με το χρόνο και κερδισμένοι δεν είναι μόνοι οι παίχτες και οι εταιρίες, αλλά και ο Δημόσιος τομέας της χώρας, ο οποίος εξασφαλίζει έσοδα από τις άδειες και τους φόρους. Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία της MGA, μάλιστα, τα έσοδα του Δημοσίου από τον τομέα του στοιχήματος ξεπέρασαν το 1 δις ευρώ την προηγούμενη χρονιά.

Η βιομηχανία του στοιχήματος, άλλωστε, αποτελεί έναν από τους πιο κερδοφόρους τομείς για τη χώρα. Στη Μάλτα, άλλωστε, εδρεύουν και εξασφαλίζουν την απαραίτητη άδεια πολλές από τις στοιχηματικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται online σε ολόκληρη την Ευρώπη. Και δεδομένου ότι το μεγαλύτερο αντίπαλο δέος, το Γιβραλτάρ, θα αποχωρήσει σύντομα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ακολουθώντας το δρόμο του Ηνωμένου Βασιλείου, σημαίνει ότι η ανάπτυξη του τομέα στοιχήματος θα είναι ακόμη μεγαλύτερη τα επόμενα χρόνια.

 

Αύξηση στα έσοδα των εταιρειών στοιχήματος και του κράτους

Σύμφωνα με τα στοιχεία της MGA, λοιπόν, τα έσοδα του κράτους από το στοίχημα την περασμένη χρονιά άγγιξαν το 1,1 δις ευρώ. Πρόκειται για μια αύξηση της τάξης του 10%. Σημαντικό ρόλο σε αυτή την αύξηση έπαιξε η αντίστοιχη αύξηση (6%) από τα έσοδα μέσω των αδειών, τα οποία άγγιξαν τα 66,3 εκατομμύρια ευρώ. Και, φυσικά, τα χρήματα που πληρώνουν οι στοιχηματικές εταιρίες για την έκδοση και την ανανέωση μιας άδειας δεν είναι τα μόνα έσοδα του κράτους. Τα μεγαλύτερα, άλλωστε, προέρχονται από τη φορολογία.

Ο τομέας του στοιχήματος, άλλωστε, αποτελεί τον τρίτο μεγαλύτερο βιομηχανικό τομέα της χώρας, αφού ευθύνεται για το 11% των συνολικών εσόδων του Δημοσίου της Μάλτας.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.