Έσοδα δισεκατομμυρίων θα αποφέρει το νόμιμο στοίχημα στο NFL

Η κορυφαία λίγκα του αμερικανικού ποδοσφαίρου, το NFL, ανακοίνωσε πριν μερικές ημέρες την πρόθεσή της να συνεργαστεί με τις στοιχηματικές εταιρίες που πλέον δραστηριοποιούνται νόμιμα στις ΗΠΑ και ήδη ξεκίνησαν οι εκτιμήσεις για τα κέρδη που μπορεί να αποφέρει το νέο τοπίο στοιχηματισμού στη χώρα. Η πρώτη από τις έρευνες που προβλέπουν τα έσοδα που μπορεί να εξασφαλίσει το NFL πραγματοποιήθηκε από τη Nielsen Sports και περιέχει εκτιμήσεις για όλους τους τύπους εσόδων που μπορεί να αποφέρει το νόμιμο στοίχημα στη λίγκα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, μάλιστα, τα έσοδα που μπορεί να αποκομίσει το NFL μετρούν μερικά δις δολάρια, μέσω δικαιωμάτων, χορηγιών, διαφημίσεων και αναζωπύρωσης του ενδιαφέροντος για το αμερικανικό ποδόσφαιρο.

 

Αύξηση εσόδων κατά 2,3 δις δολάρια από το νόμιμο στοίχημα

Σύμφωνα με την έρευνα της Nielsen Sports, το NFL μπορεί να αυξήσει τα έσοδά του κατά 2,3 δις δολάρια ανά χρόνο, χάρη στο νόμιμο στοίχημα. Οι βασικοί τομείς αύξησης των εσόδων είναι η διαφήμιση και οι χορηγίες, η πώληση των επίσημων στοιχείων και στατιστικών και η αύξηση σε κατανάλωση των προϊόντων του NFL (από δικαιώματα τηλεοπτικών μεταδόσεων έως merchandise).

Η έρευνα προβλέπει ότι οι νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες και οι συνεργάτες τους θα ξοδέψουν περίπου 573 εκατομμύρια δολάρια στο NFL. Από αυτά, υπολογίζεται ότι τα 451 εκατομμύρια δολάρια θα ξοδευτούν σε διαφημίσεις, τα 92 εκατομμύρια σε χορηγίες και τα 30 εκατομμύρια στην αγορά του δικαιώματος προβολής των επίσημων στοιχείων και στατιστικών των αγώνων. Οι υπεύθυνοι του NFL, άλλωστε, προσανατολίζονται στο να υποχρεώσουν κάθε στοιχηματική εταιρία που συνεργάζεται μαζί τους να προβάλλουν αποκλειστικά τα επίσημα στοιχεία και στατιστικά της διοργάνωσης.

Τα παραπάνω αποτελούν τα άμεσα έσοδα του NFL από το στοίχημα, αλλά υπολείπονται και περίπου 1,75 δις δολάρια από τα έμμεσα έσοδα. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, ο νόμιμος στοιχηματισμός θα αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον στο NFL, με αποτέλεσμα να αυξηθεί κατακόρυφα η τηλεθέαση των ζωντανών μεταδόσεων, οι συνεργασίες χορηγίας με τρίτες εταιρίες, η πώληση των εισιτηρίων και του merchandise.

Όπως φαίνεται, λοιπόν, το νόμιμο στοίχημα (ειδικά όταν επεκταθεί σε περισσότερες Πολιτείες των ΗΠΑ) θα αποτελέσει μια εξαιρετικά κερδοφόρα επιχείρηση για το NFL, το οποίο τα τελευταία χρόνια πάλευε να ξαναζήσει τις δόξες του παρελθόντος.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.