Αυξήθηκαν τα έσοδα του βουλγαρικού Δημοσίου από τα τυχερά παιχνίδια

Η οικονομική ανάπτυξη στη γειτονική Βουλγαρία συνεχίζεται, όχι μόνο στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και στον Δημόσιο, και μεγάλο μερίδιο στο τελευταίο έχει και η αγορά των τυχερών παιχνιδιών, μέσω των φόρων που καλείται να πληρώσει. Σύμφωνα, άλλωστε, με μια πρόσφατη ανακοίνωση του συλλογικού οργάνου των στοιχηματικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται νόμιμα στη Βουλγαρία, τα ποσά που κλήθηκαν να πληρώσουν στην εφορία αυξήθηκαν σημαντικά μέσα στο πρώτο εννιάμηνο του 2018.

Αυτό, βέβαια, σημαίνει και ότι οι στοιχηματικές εταιρείες είχαν σημαντική αύξηση στα έσοδά τους. Και για αυτό το λόγο, τα ποσά που κατέληξαν στα δημόσια ταμεία της γειτονικής χώρας ήταν μεγαλύτερα φέτος.

 

Αύξηση των δημοσίων εσόδων από τα τυχερά παιχνίδια

Σύμφωνα με τους αρμόδιους, οι στοιχηματικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται νόμιμα στη Βουλγαρία πλήρωσαν φόρους 57 εκατομμυρίων ευρώ μέσα στο πρώτο εννιάμηνο του 2018. Το ποσό αυτό αυξήθηκε κατά 17% από το αντίστοιχο περσινό διάστημα και σημαίνει ότι τα κέρδη των εταιρειών στοιχήματος ξεπέρασαν τα 211 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τέλος, το online στοίχημα και τα υπόλοιπα τυχερά παιχνίδια του διαδικτύου ευθύνονται για το 10% του συνολικού τζίρου της αγοράς, με τα επίγεια παιχνίδια να συγκεντρώνουν τους περισσότερους παίχτες. Στη χώρα, πάντως, λειτουργούν νόμιμα 13 στοιχηματικές ιστοσελίδες.

 

Παράγοντας στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας

Οι αρμόδιοι, πάντως, τόνισαν την πεποίθησή τους ότι η αναπτυσσόμενη αγορά τυχερών παιχνιδιών στη Βουλγαρία αποτελεί σημαντικό παράγοντα στη συνολική οικονομική ανάπτυξη της χώρας και είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι για το μέλλον. Άλλωστε, προσφέρει πολλές θέσεις εργασίας, εναλλακτικές για τον τουρισμό, αλλά και επενδύσεις εταιρειών του εξωτερικού στη χώρα.

Σύμφωνα με τους γνώστες της αγοράς, τέλος, η οικονομική της άνθηση δεν πρόκειται να ανακοπεί ούτε από το πρόσφατο νομοσχέδιο που προβλέπει σημαντικούς περιορισμούς στη διαφημιστική προβολή των τυχερών παιχνιδιών.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.