Για πρώτη φορά εργαλείο μπλοκαρίσματος τυχερών παιχνιδιών μέσω τράπεζας

Το αγγλικό τμήμα της τράπεζας HSBC έγινε το πρώτο που προσφέρει στους πελάτες του ένα εργαλείο περιορισμού και μπλοκαρίσματος των συναλλαγών με εταιρείες τυχερών παιχνιδιών. Η HSBC Αγγλίας ανακοίνωσε το λανσάρισμα του νέου εργαλείου, το οποίο επιτρέπει στους παίχτες να ζητήσουν το μπλοκάρισμα καταθέσεων χρημάτων προς εταιρείες στοιχήματος και άλλων τυχερών παιχνιδιών.

Πρόκειται για μια διεθνή πρωτοτυπία, την οποία η HSBC λάνσαρε σε συνεργασία με τις δύο κορυφαίες φιλανθρωπίες του Ηνωμένου Βασιλείου στον τομέα της προστασίας από τον εθισμό στον τζόγο: τις GamCare και GambleAware.

 

Πώς λειτουργεί η νέα υπηρεσία;

Η συγκεκριμένη υπηρεσία της HSBC βασίζεται σε ένα νέο εργαλείο, που θα βρουν στις επιλογές του e-banking τους όσοι χρησιμοποιούν πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες της τράπεζας. Οι παίχτες που πραγματοποιούν τις τραπεζικές συναλλαγές τους μέσω του app της HSBC θα βρουν την επιλογή μπλοκαρίσματος των συναλλαγών τους προς στοιχηματικές εταιρείες και θα κληθούν να επιλέξουν το χρονικό διάστημα μπλοκαρίσματος. Εφόσον επιλέξουν να μπλοκάρουν καταθέσεις προς στοιχηματικές εταιρείες, δε θα μπορούν να πραγματοποιήσουν καμία απολύτως συναλλαγή προς αυτές. Ακόμη κι αν αλλάξουν γνώμη και θέλουν να αλλάξουν τις ρυθμίσεις τους, τέλος δε θα μπορούν να το κάνουν για τις επόμενες 24 ώρες.

 

Οι λόγοι της HSBC για τη νέα υπηρεσία

Η συγκεκριμένη επιλογή δίνεται πλέον στους πελάτες της HSBC, προκειμένου να τους προστατέψει από τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσει ο εθισμός στον τζόγο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της τράπεζας, περίπου 504.000 πελάτες της προχώρησαν σε μηνιαίες καταθέσεις χρημάτων προς τις εταιρείες στοιχήματος μέσα στο 2018, με σκοπό να παίξουν σε τυχερά παιχνίδια. Ο μέσος όρος των ποσών που διακινούνταν ήταν οι 52,50 λίρες.

Σε συνδυασμό με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλοί παίχτες στοιχήματος στο Ηνωμένο Βασίλειο, η HSBC αποφάσισε να λανσάρει τη νέα υπηρεσία και ήδη την προωθεί σε μεγάλο βαθμό, μέσω και της συνεργασίας της με τις GamCare και GambleAware.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.