Ανάπτυξη σημειώνει η στοιχηματική αγορά της Σουηδίας

Η αρμόδια ρυθμιστική αρχή της αγοράς στοιχήματος της Σουηδίας, η Lotteriinspektionen, ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2017, τα οποία αφορούν στα έσοδα των σουηδικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται νόμιμα στη χώρα, αλλά και αυτών του εξωτερικού.

Μια πρώτη ματιά στα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Lotteriinspektionen για το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς δείχνει ικανοποιητική ανάπτυξη της αγοράς στοιχήματος, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Παράλληλα, όμως, δείχνει και πως οι εταιρείες του εξωτερικού (οι οποίες δραστηριοποιούνται δίχως κρατική άδεια) κερδίζουν συνεχώς έδαφος, απειλώντας την πρωτοκαθεδρία του σουηδικού κρατικού μονοπωλίου.

 

Τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου

Σύμφωνα με τα στοιχεία, λοιπόν, η στοιχηματική αγορά της Σουηδίας παρουσίασε ανάπτυξη σε σχέση με πέρσι, με τα έσοδα να ξεπερνούν το 1,1 δις ευρώ. Πρόκειται για μια αύξηση της τάξης του 3%, η οποία όμως οφείλεται περισσότερο στις στοιχηματικές εταιρείες που εδρεύουν στο εξωτερικό, παρά στην κρατική Svenska Spel (και στην ATG που εκμεταλλεύεται το ιπποδρομιακό στοίχημα).

Αυτό, όμως, δε σημαίνει πως η σουηδική εταιρεία έχει χάσει την πρωτιά στις προτιμήσεις των Σουηδών παιχτών. Τα έσοδα των Svenska Spel και ATG αποτελούν τη μερίδα του λέοντος στην αγορά, καθώς ξεπερνούν τα 800 εκατομμύρια ευρώ. Αντίστοιχα, τα έσοδα των εταιρειών του εξωτερικού φτάνουν στα 300 εκατομμύρια ευρώ.

Ωστόσο, όπως φαίνεται, οι στοιχηματικές εταιρείες του εξωτερικού κερδίζουν έδαφος, καθώς τα έσοδά τους παρουσίασαν αύξηση της τάξης του 17%, έναντι του 3% που παρουσίασαν τα έσοδα των Svenska Spel και ATG.

 

Η νομική εικόνα της σουηδικής αγοράς

Θυμίζουμε πως στην Σουηδία, το στοίχημα και τα υπόλοιπα τυχερά παιχνίδια είναι καθ’ όλα νόμιμα, αλλά βρίσκονται στα χέρια δύο κρατικών εταιρειών: των Svenska Spel και ATG. Παράλληλα, όμως, και λόγω των αντιδράσεων που προκαλεί το μονοπώλιο στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι στοιχηματικές εταιρείες του εξωτερικού δραστηριοποιούνται στη χώρα, κατέχοντας μόνο τις άδειες που έχουν εξασφαλίσει από τις χώρες που εδρεύουν.

Οι σουηδικές Αρχές, με τη σειρά τους, δεν έχουν λάβει συγκεκριμένα μέτρα, προκειμένου να απαγορέψουν την δραστηριότητα των εταιρειών του εξωτερικού, καθώς η Svenska Spel συνεχίζει να κυριαρχεί στις προτιμήσεις των Σουηδών παιχτών.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.