Ανάμεικτα οικονομικά αποτελέσματα για την ισπανική αγορά στοιχήματος

Η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή της Ισπανίας, η DGOJ, ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα της στοιχηματικής αγοράς της χώρας για το πρώτο τρίμηνο του 2018 και οι εντυπώσεις που άφησαν είναι ανάμεικτες. Άλλωστε, ενώ η αγορά παρουσίασε ανάπτυξη, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, εξασφάλισε μειωμένα έσοδα σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο, το τέταρτο του 2017. Επιπλέον, η ετήσια ανάπτυξη της αγοράς δεν ήταν τόσο μεγάλη φέτος όσο τις προηγούμενες χρονιές.

 

Τα αναλυτικά στοιχεία της έκθεσης της ισπανικής αγοράς στοιχήματος

Συγκεκριμένα, τα έσοδα των στοιχηματικών εταιρειών κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018 έφτασαν τα 163,3 εκατομμύρια ευρώ στην Ισπανία. Τα έσοδα αυτά έχουν αυξηθεί κατά 28,85%, σε σχέση με αυτά του αντίστοιχου τριμήνου του 2017. Ωστόσο, παρουσιάζουν μείωση 5,69%, σε σχέση με τα αντίστοιχα του αμέσως προηγούμενου τριμήνου, του τέταρτου του 2017.

Παράλληλα, τα στοιχεία της DGOJ δείχνουν αύξηση των εσόδων του τομέα στοιχήματος κατά 15,8%, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο. Η αύξηση αυτή είναι σημαντική, αλλά όχι όσο αυτές που παρατηρήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια (20,3% το 2015, 30,3% το 2016 και 20,4% το 2017). Σύμφωνα με τα στοιχεία, πάντως, τα pre-game στοιχήματα αυξήθηκαν κατά 13,35% και τα live κατά 18,84%.

 

Τα οικονομικά μεγέθη στα υπόλοιπα τυχερά παιχνίδια

Αύξηση εσόδων παρουσίασαν και τα υπόλοιπα τυχερά παιχνίδια στην Ισπανία. Για παράδειγμα, στον τομέα των καζίνο, η αύξηση που παρατηρήθηκε αγγίζει το 51%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017! Η αύξηση αυτή, όμως, αποτελεί σταθερή τάση των τελευταίων ετών, χάρη στον κατακλυσμό της ισπανικής αγοράς από φρουτάκια και άλλα τυχερά παιχνίδια. Παράλληλα, αύξηση παρουσίασε και το bingo, ξεπερνώντας τα περσινά αντίστοιχα αποτελέσματα κατά 29,8%.

Τέλος, το πόκερ παρουσίασε για πρώτη φορά μετά από χρόνια ετήσια αύξηση των εσόδων του. Συγκεκριμένα, τα έσοδα από το πόκερ αυξήθηκαν κατά 41,5%.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.