Επέστρεψε σε τροχιά ανάπτυξης η αγορά online τυχερών παιχνιδιών της Γαλλίας

Όπως φαίνεται, η γαλλική αγορά online τυχερών παιχνιδιών έχει ξεκινήσει να ξεπερνά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την πανδημία και επέστρεψε σε τροχιά ανάπτυξης. Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία που ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι, άλλωστε, τα έσοδα της αγοράς online τυχερών παιχνιδιών παρουσίασαν αύξηση μέσα στο τρίτο τρίμηνο, όχι μόνο σε σχέση με το δεύτερο, αλλά και σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Αυτό κάνει τους υπεύθυνους να είναι αισιόδοξοι για το μέλλον της αγοράς online τυχερών παιχνιδιών στη Γαλλία, η οποία είχε πληγεί αρκετά κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2020, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας, όπως η διακοπή των μεγαλύτερων αθλητικών διοργανώσεων σε ολόκληρο τον κόσμο.

 

Τα οικονομικά αποτελέσματα της γαλλικής αγοράς

Σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωση, τα έσοδα της γαλλικής αγοράς τυχερών παιχνιδιών της Γαλλίας παρουσίασαν αύξηση κατά 17,1% σε σχέση με τα αντίστοιχα του τρίτου τριμήνου του 2019. Συγκεκριμένα, τα έσοδα άγγιξαν τα 405 εκατομμύρια ευρώ, σημαίνοντας παράλληλα αύξηση της τάξης του 25,4%, σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2020.

Τα έσοδα δεν ήταν τα μόνα που αυξήθηκαν μέσα στο τρίτο τρίμηνο. Οι υπεύθυνοι κάνουν λόγο και για θεαματική αύξηση των ενεργών λογαριασμών σε ιστοσελίδες τυχερών παιχνιδιών, οι οποίοι άγγιξαν τους 2,7 εκατομμύρια (αύξηση 29,3%).

Η μεγαλύτερη αύξηση, πάντως, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, σημειώθηκε στο online στοίχημα. Ο τζίρος του στοιχήματος σημείωσε αύξηση 49,3% και άγγιξε τα 1,62 δις ευρώ. Τα 1,03 δις ευρώ, του συνολικού τζίρου, μάλιστα, προέρχονται από το ποδόσφαιρο!  Ο αγώνας ποδοσφαίρου με τον μεγαλύτερο τζίρο, μάλιστα, ήταν ο τελικός του Champions League ανάμεσα σε Μπάγερν και Παρί Σεν Ζερμέν, ο οποίος συγκέντρωσε στοιχήματα συνολικής αξίας 31 εκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για τον αγώνα με τον δεύτερο μεγαλύτερο τζίρο στην ιστορία του online στοιχήματος στη Γαλλία, με τον τελικό του Μουντιάλ του 2018 ανάμεσα σε Γαλλία και Κροατία να διατηρεί ακόμα το ρεκόρ.

Τα επόμενα δημοφιλέστερα αθλήματα στο γαλλικό online στοίχημα, τέλος, ήταν το τένις και το μπάσκετ, ενώ σε γενικές γραμμές καλές επιδόσεις είχαν και οι γαλλικές ιπποδρομίες, αλλά και ο τομέας του online πόκερ.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.