Ανησυχεί για τη συμφωνία Ε.Ε. και Ηνωμένου Βασιλείου η EGBA

H EGBA (European Gaming and Betting Association), το εμπορικό συλλογικό όργανο των στοιχηματικών εταιρειών ανά την Ευρώπη, εξέφρασε πρόσφατα τις ανησυχίες της για την προσωρινή συμφωνία που έχει συνάψει η Ευρωπαϊκή Ένωση με το Ηνωμένο Βασίλειο, όσον αφορά στην εμπορική συμφωνία των δύο πλευρών στον τομέα των ψηφιακών υπηρεσιών. Μετά το Brexit, ισχύει μια νέα συμφωνία, η οποία όμως, σύμφωνα με την EGBA, προκαλεί αρκετές ανησυχίες στον τομέα των online τυχερών παιχνιδιών.

Η συγκεκριμένη συμφωνία έχει τεράστια σημασία, αφού πολλές από τις νόμιμες ιστοσελίδες στοιχήματος ανά την Ευρώπη εδρεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Και, σύμφωνα με την EGBA, η νέα και προσωρινή συμφωνία δεν είναι αρκετή, ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα η ανταλλαγή ψηφιακών υπηρεσιών στον τομέα των online τυχερών παιχνιδιών ανάμεσα στις δύο πλευρές.

 

Οι ανησυχίες της EGBA για τη συμφωνία

Η ισχύουσα συμφωνία αντικατέστησε την προηγούμενη (όταν το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελούσε μέλος της Ε.Ε.) και θα έχει ισχύ 6 μηνών. Αν και είναι αρκετά αναλυτική και περιλαμβάνει πολλές από τις διατάξεις της προηγούμενης, η EGBA θεωρεί ότι έχει κάποια κενά. Παράλληλα, οι υπεύθυνοι ανησυχούν ιδιαίτερα από το γεγονός ότι είναι προσωρινή και θα λήξει σε 6 μήνες. Αν, λοιπόν, η προσωρινή συμφωνία δεν αντικατασταθεί από άλλη μόνιμη και πιο αναλυτική, ο τομέας του online στοιχήματος και των υπόλοιπων τυχερών παιχνιδιών θα έχει να αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα.

Η EGBA, μάλιστα, αναφέρθηκε και σε συγκεκριμένα κενά που εντόπισε στην ισχύουσα συμφωνία, όπως για παράδειγμα τον τομέα συλλογής προσωπικών δεδομένων (GDPR). Οι υπεύθυνοι φοβούνται για το αν το Ηνωμένο Βασίλειο θα εξακολουθήσει να τηρεί και να επιβάλλει τους κανόνες του GDPR στις αγγλικές ιστοσελίδες στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών – σε περίπτωση που δεν το κάνει, οι αγγλικές στοιχηματικές ιστοσελίδες κινδυνεύουν με αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές αγορές.

Η ανακοίνωση της EGBA, τέλος, καταλήγει, τονίζοντας ότι υπάρχει ανάγκη αναλυτικής και μόνιμης εναρμόνισης των κανόνων περί ψηφιακών υπηρεσιών στις σχέσεις των δύο πλευρών, καθώς οι συναλλαγές τους στον συγκεκριμένο τομέα είναι πάρα πολλές και σημαντικές.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.