Σύστημα τεχνητής νοημοσύνης για τον εντοπισμό εθισμένων παιχτών θα σχεδιάσει η Entain

H Entain, ιδιοκτήτρια της στοιχηματικής ιστοσελίδας Ladbrokes μεταξύ άλλων, ανακοίνωσε ένα νέο project για την καταπολέμηση του εθισμού στον τζόγο. Οι υπεύθυνοι του τομέα τεχνολογίας της εταιρείας αναπτύσσουν ένα νέο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο θα είναι σε θέση να αναγνωρίζει άτομα με προβλήματα εθισμού στον τζόγο και να ειδοποιεί τους υπεύθυνους των ιστοσελίδων της Entain, προκειμένου να αναλαμβάνουν δράση.

Οι λόγοι που η Entain θα επενδύσει στο συγκεκριμένο σύστημα είναι δύο. Ο πρώτος αφορά στην προστασία των μελών των στοιχηματικών ιστοσελίδων της – ειδικά όσων αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο – και ο δεύτερος στους αυστηρότερους νόμους που προωθούν αρκετές κυβερνήσεις (όπως η αγγλική), προκειμένου να μειώσει την αύξηση των κρουσμάτων εθισμού, ειδικά μετά τα lockdown του 2020. Και σκοπός της Entain είναι να προλάβει τις εξελίξεις, παρουσιάζοντας θετικά αποτελέσματα στον συγκεκριμένο τομέα.

 

Ο τρόπος λειτουργίας της νέας τεχνολογίας της Entain

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι του τμήματος τεχνολογίας της Entain, αναπτύσσεται ένα νέο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο θα έχει βασικό σκοπό του την αναγνώριση παιχτών που αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο. Το σύστημα θα τροφοδοτηθεί με μια σειρά στοιχείων και αλγορίθμων, ώστε να εντοπίζει συμπεριφορές πέρα από τις συνηθισμένες και να τις αξιολογεί, ανάλογα με τους κινδύνους που παρουσιάζουν να οδηγήσουν στον εθισμό. Κάθε φορά που το σύστημα εντοπίζει έναν παίχτη με προβλήματα εθισμού στον τζόγο, τέλος, θα ειδοποιούνται οι υπεύθυνοι, ώστε να αναλάβουν δράση. Για παράδειγμα, θα μπορούν να βάζουν όρια στις καταθέσεις του παίχτη ή να του μειώνουν τις επιτρεπόμενες ώρες παιχνιδιού.

Με αυτόν τον τρόπο, η Entain θέλει να προστατέψει τα μέλη της και να προλάβει τις εξελίξεις. Συγκεκριμένα, οι υπεύθυνοι (όπως και εκείνοι άλλων στοιχηματικών εταιρειών) ανησυχούν για τις αλλαγές που ετοιμάζονται στο νομικό τομέα (σε χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο) και θέλουν να αποδείξουν ότι η δέσμευση των ίδιων των φορέων της αγοράς μπορεί να αντιμετωπίσει με αποτελεσματικότερο τρόπο τον εθισμό στον τζόγο, σε σχέση με περιορισμούς που θα επιβάλλουν οι αρμόδιοι.

 



Δείτε όλες τις ειδήσεις της στοιχηματικής εταιρίας Ladbrokes και όλες τις στοιχηματικές προσφορές της Ladbrokes ή διαβάστε την αξιολόγηση της στοιχηματικής εταιρίας. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.