Εταιρείες στοιχημάτων με άδεια στην Ελλάδα

Το τέλος του 2012, βρήκε τον «παράδεισο» των Διαδικτυακών (Online) Στοιχηματικών Εταιρειών στη χώρα μας σε ...αναμμένα κάρβουνα, μετά την απόφαση της νεοσυσταθείσας (2011) Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) να «κατεβάσει» από τον ιντερνετικό «χάρτη» όλες τις Στοιχηματικές Εταιρείες, θεσπίζοντας παράλληλα συγκεκριμένα κριτήρια για την έκδοση προσωρινών αδειών λειτουργίας

Δείτε τις καλύτερες νόμιμες εταιρείες στοιχημάτων.

Αυτά τα κριτήρια είχαν να κάνουν με την έκδοση Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.), κατοχή άδειας από αναγνωρισμένη Αρχή σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) και καταβολή φόρων για τα οικονομικά έτη 2010 και 2011! Το τελευταίο κριτήριο δε, ήταν αυτό που έκανε τις μεγαλύτερες στοιχηματικές εταιρείες που δραστηριοποιούνταν στη χώρα μας να σταματήσουν τις εργασίες τους και να διαβούν το κατώφλι της εξόδου, αναμένοντας και παρακολουθώντας τις εξελίξεις του συγκεκριμένου θέματος στην Ελλάδα!

Έτσι, έφτασε η 5η Δεκεμβρίου 2012, οπότε και παρουσιάστηκαν οι 24 Εταιρείες που ανταποκρίθηκαν επιτυχημένα στο «κάλεσμα» της ΕΕΕΠ για αιτήσεις έκδοσης προσωρινών αδειών, παρουσιάζοντας στη συντριπτική τους πλειονότητα Εταιρείες με δραστηριότητα στην Ελλάδα μετά το 2011 (αποφεύγοντας έτσι το κριτήριο καταβολής φόρων για τα οικονομικά έτη 2010 και 2011).

Αυτές οι προσωρινές άδειες βέβαια εκδόθηκαν με σκοπό να ολοκληρωθεί το μεταβατικό στάδιο που όρισε η ΕΕΕΠ, πριν ξεκαθαρίσει εντελώς το τοπίο στον χώρο του Διαδικτυακού Στοιχήματος στη χώρα μας.

Από κύκλους της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων ανέφεραν το τέλος Απριλίου 2013 ως το deadline ΚΑΙ για τις 24 εταιρείες με προσωρινή άδεια λειτουργίας. Μετά το πέρας αυτής της ημερομηνίας αναμενόταν να λήξουν οι προσωρινές στοιχηματικές άδειες και να «αδειάσει» το ελληνικό διαδίκτυο από online στοιχηματικές εταιρείες, εν αναμονή την υλοποίηση της εμφάνισης του ΟΠΑΠ στο ιντερνετ! Αυτό φυσικά δεν έγινε λόγο σοβαρών αντικρουόμενων συμφερόντων από τους μεγάλους bookmakers της Ευρώπης.

Το συγκεκριμένο θέμα, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, είναι αρκετά περίπλοκο με τα συμφέροντα των διεθνών Στοιχηματικών Εταιρειών να συγκρούονται με εκείνα του μονοπωλείου του ΟΠΑΠ και το θέμα να έχει οδηγηθεί τους τελευταίους μήνες προς Ευρωπαϊκή Διαβούλευση. Ο ίδιος ο Οργανισμός πάντως (ΟΠΑΠ) υποστηρίζει πως το ελληνικό μονοπώλειο (μέχρι το 2020) στον χώρο του επίσημο τζόγου είναι απόλυτα συμβατό με την ευρωπαϊκή νομοθεσία που επιτρέπει τέτοιου είδος μονοπώλεια, αρκεί να τηρούν βέβαια συγκεκριμένες προϋποθέσεις! Η Remote Gambling Association (RGA) έχει ήδη προχωρήσει σε πολλαπλές καταγγελίες στην ΕΕ εναντίων του Ελληνικού μονοπωλίου στο στοίχημα κατόπιν της απόφασης του Δεκεμβρίου 2013 και οι εξελίξεις αναμένονται με έντονο ενδιαφέρων.

Προς το παρόν οι εταιρείες στοιχημάτων που κατέχουν νόμιμη άδεια στην Ελλάδα μπορούν και λειτουργούν μέσω του διαδικτύου ενώ οι περισσότερες εκ των οποίων δεν διαθέτουν άδεια έχουν τοποθετηθεί στη μαύρη λίστα και μπλοκαριστεί με βάση την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.).

Συνοπτικά οι 24 μητρικές εταιρείες που εξασφάλισαν προσωρινές άδειες λειτουργίας για στοίχημα στην Ελλάδα και οι (και οι ιστοσελίδες που λειτουργούν κάτω από την ομπρέλα τους), είναι οι κάτωθι:

1. As IMG Kasiinod
2. Β2B Gaming Services Malta Limited & Kingmaker Services Limited: Βet365, Betshop, Magicbet
3. Cash Point (Malta) Limited: Cashpoint (δεν λειτουργεί πλέον στην Ελλάδα)
4. Diamond Link Limited & Lucky Strike Limited: PokerStars
5. Silver Link Limited
6. Doms Cars Ltd - Doms Holding Ltd - Longflex Ltd - Love 2 Celebrate Ltd
7. Doms Cars Limited
8. Doms Holding Limited
9. Longflex Limited: Novibet
10. Love 2 Celebrate Limited: Netbet
11. Εldorado Sportwetten GmbH: 1x2bet (δεν λειτουργεί πλέον στην Ελλάδα)
12. Gambling Malta Limited: Stoiximan
13. GLB GmbH: Goalbet, 2winbet (η 2winbet σταμάτησε τη λειτουργία της)
14. Magic Services Limited: Bet8
15. Meridian Gaming Limited: Meridianbet
16. On line Amusement Solutions Limited: Casinostar777, Tipbet
17. On line Amusement Solutions LV
18. Paddy Power Plc: PaddyPower (δεν λειτουργεί πλέον στην Ελλάδα)
19. Personal Exchange International Limited: Mybet
20. Rebels Gaming Limited: Betrebels, Interwetten
21. Sporting Odds Limited: Sportingbet, Bwin 
22. STS Sportwetten GmbH
23. Υez Gaming Limited: Directslot (δεν λειτουργεί πλέον στην Ελλάδα) 

Διαβάστε για το αν οι στοιχηματικές εταιρείες είναι νόμιμες ή παράνομες και αν μπορούν να λειτουργήσουν εντός της Ελλάδας χωρίς να χρειάζονται άδεια.
 
Οι καλύτερες νόμιμες εταιρίες στοιχήματος για στοιχημα online:

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη
 

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη
 

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη