Στοιχηματικές εταιρίες, νόμιμες ή παράνομες;

Στοίχημα στην Ελλάδα, νόμιμο ή παράνομο Το στοίχημα στην Ελλάδα πλέον αλλάζει και οι στοιχηματικές εταιρείες πρέπει να συμμορφωθούν και να ακολουθήσουν το νόμο, να πληρώσουν τους φόρους που τους αντιστοιχούν και να λειτουργήσουν νόμιμα παρέχοντας τις στοιχηματικές υπηρεσίες τους μέσω του διαδικτύου.

Νόμιμες ή Παράνομες;

Όλες οι στοιχηματικές εταιρείες που μπορείτε να βρείτε στις σελίδες μας είναι 100% νομοταγείς και λειτουργούν σε πολύ καλές βάσεις. Το αν είναι νόμιμες ή όχι απέναντι στον Ελληνικό νόμο μπορείτε να το διαβάσετε στις αξιολογήσεις μας ή να το δείτε στη σελίδα μας με τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρείες. Ο Ελληνικός νόμος απευθύνεται σε εταιρείες που έχουν έδρα στην Ελλάδα, λειτουργούν εντός των συνόρων της Ελλάδας και πληρώνουν φόρους στη Ελλάδα (όπως όλες οι Ελληνικές επιχειρήσεις). Ο ΟΠΑΠ για παράδειγμα είναι ένα μεγάλο Ελληνικό μαγαζί που αναπτύσσεται στη Χώρα μας και πληρώνει φόρους στο κράτος. Καμία Αγγλική, Γερμανική, Ισπανική κτλ εταιρεία δεν πρέπει να τηρεί τον Ελληνικό νόμο για να μπορεί να λειτουργήσει κανονικά στη χώρα της. Μέχρι το 2012 καμία στοιχηματική εταιρία δεν είχε άδεια για νόμιμη λειτουργία με άδεια στην Ελλάδα οπότε καμία δεν πλήρωνε φόρο στη χώρα μας. Είχαν όμως Έλληνες παίκτες σαν πελάτες τους γιατί μπορούσαν να λειτουργήσουν μέσω του ιντερνετ. Ήταν λοιπόν αυτοί παράνομοι? Επειδή η Ελλάδα θεωρείτο γκρίζα ζώνη για στοίχημα και τυχερά παιχνίδια δεν ήταν παράνομοι, ήταν νομιμότατοι και πλήρωναν κανονικά τους φόρους τους στη χώρα που είναι δηλωμένη η κάθε στοιχηματική εταιρία. Θα ήτανε παράνομες μόνο σε περίπτωση που άνοιγαν κάποιο επίγειο μαγαζί για στοίχημα στην Ελλάδα κι αυτό θα ήταν λόγο του μονοπωλίου του ΟΠΑΠ το οποίο καλύπτετε από τον Ελληνικό νόμο (ενώ πληρώνουμε χιλιάδες ευρώ φόρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση για μη τήρηση διεθνής συμφωνίας κατά του μονοπωλίου και της εκμετάλλευσης).

Η κίνηση της Ελληνικής κυβέρνησης

Επειδή οι εταιρείες στοιχημάτων του εξωτερικού βρίσκονται σε διαρκή ανταγωνισμό μεταξύ τους, οι τιμές και οι υπηρεσίες που προσέφεραν (και ακόμα προσφέρουν) στους παίχτες του στοιχήματος είναι πολύ καλύτερες από αυτές του ΟΠΑΠ. Το αποτέλεσμα ήταν σιγά σιγά το στοίχημα στο ίντερνετ να κερδίσει έδαφος σε σχέση με το στοίχημα στο πρακτορείο και το Πάμε Στοίχημα να δείξει μεγάλη κάμψη τα τελευταία χρόνια. Η απάντηση της Ελληνικής κυβέρνησης ήταν ο καινούριος νόμος στην Ελλάδα για το στοίχημα μέσω του διαδικτύου που προσπαθεί να νομιμοποιήσει το στοίχημα μέσω ίντερνετ, ανακοινώνοντας πρόστιμα σε τράπεζες, εταιρείες που πουλάν ιντερνετ και φυσικά τους ίδιους τους παίκτες για να τους κρατήσουν μακριά από το online στοιχημα σε στοιχηματικες εταιτρείες που δέν έχουν νόμιμη άδεια εντός Ελλάδος και δεν πληρώνουν φόρο στο Ελληνικό κράτος.

Μή ευνοϊκή απόφαση για τον ΟΠΑΠ

Τα αποτελέσματα του νόμου η κοινότητα των μπούκμεϊκερς (bookmakers)τα δέχτηκε με ποικίλους τρόπους. Μερικές στοιχηματικές εταιρείες αποχώρησαν πλήρως από την Ελλάδα, άλλες σταμάτησαν να δέχονται νέους παίκτες (αλλά επέτρεψαν στους παλιούς να συνεχίζουν να στοιχηματίζουν) και άλλοι δεν ασχολήθηκαν καθόλου και συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά. Η δυσφορία όλων των εταιριών στοιχημάτων που θέλουν να πάρουν άδεια λειτουργίας αλλά δεν του δίνεται η δυνατότητα είναι δεδομένη αλλά δεν παραδίδουν τα όπλα! Έχουν ήδη γίνει κινήσεις προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για να συμμορφώσει την απειθαρχία της Ελλάδας αλλα ο δρόμος είναι μακρύς και περιμένουμε όλοι με υπομονή την απόμενη εξέλιξη στο θέμα! Το σίγουρο είναι οτι ζητείτε μια πιο δημοκρατική λύση που να φέρει λεφτά στα ταμεία της χώρας αλλά και να αυξήσει τον ανταγωνισμό και το επίπεδο του στοιχήματος στη χώρα μας. Υπάρχει πάντως κάποια αισιοδοξία καθώς η πιο ουσιαστική κίνηση μέχρι τώρα η απόφαση του Ανώτατου Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου (24 Ιανουαρίου 2013) να κρίνει αρνητικά το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ έχει ασκήσει μεγάλη πίεση στις Ελληνικές αρχές που καλούνται να βρούν μόνιμη λύση για τη εκκίνηση ή την παύση του μονοπωλίου του ΟΠΑΠ στις διαδικτυακές στοιχηματικές! Η υπόθεση με τις νόμιμες και τις παράνομες στοιχηματικές εταιρείες κάπου εδώ παίρνει άλλη τροπή και το Συμβούλιο της Επικρατείας θα πρέπει να αποφανθεί μέχρι τα τέλη του 2013! Απο τότε που πάρθηκε η απόφαση του Ανώτατου Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου η Ένωση Διαδικτυακού Στοιχηματισμού (Remote Gambling Association) προχώρησε σε νέα καταγγελία εναντίων της Ελλάδας για το στοίχημα. Οι Έλληνες δικαιούνται να απολαμβάνουν υψηλά στάνταρ στο στοίχημα όπως και όλοι οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πολίτες! Δείτε ποιές εταιρείες στοιχημάτων έχουν άδεια στην Ελλάδα και λειτουργούν υπο την ασπίδα του Ελληνικού νόμου.

Δείτε τις καλύτερες νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες και τα καλύτερα νόμιμα καζινο.