Στοιχημα και Γκανιότα

στοιχημα_γκανιότα 'Oλοι μας γνωρίζουμε οτι οι στοιχηματικές εταιρίες βγάζουν αποδόσεις για το στοίχημα με βάση την λεγόμενη “γκανιότα”. Κάποιες εταιρίες στοιχημάτων έχουν καλύτερη γκανιότα από κάποιες άλλες, κάτι που σημαίνει και καλύτερες αποδόσεις. Τι είναι όμως αυτή η ξακουστή γκανιότα και πως υπολογίζεται?Τι είναι η γκανιότα στο στοίχημα

Οι στοιχηματικές εταιρίες όπως ξέρουμε δεν χάνουν ποτέ και αυτό γιατί έχουν εγγυημένο κέρδος απο την γκανιότα ή αλλιώς overround. Η γκανιότα είναι ο δείκτης που δείχνει το ποσοστό κέρδους σε κάθε αγορά για το στοίχημα (και το online στοιχημα). Οσο μεγαλύτερο το ποσοστό, τόσο μεγαλύτερο και το θεωρητικό κέρδος του μπουκ ανεξαρτήτου αποτελέσματος

Ας δούμε ένα απλό πρακτικό παράδειγμα. 

Έχουμε ένα αμφίρροπο ματς στο στοιχημα και συγκεκριμένα από το Μάντσεστερ Σιτι – Τσέλσι. Οι τιμές σε εταιρία στοιχήματος στο διαδίκτυο είναι Σιτι 2.40 , ισοπαλία 3.30 και Τσέλσι 3.00

Η γκανιότα υπολογίζεται με το εξής απλό τύπο:  Υπολογισμός γκανιότας : (1/ Τιμή γηπεδούχου) + ( 1/ Τιμή ισοπαλίας) + ( 1 / Τιμή φιλοξενούμενου) 

Με τις τιμές που έχουμε παραπάνω καταλήγουμε σε έναν δείκτη 1.05.

Το 1.05 σημαίνει ότι η στοιχηματική εταιρία προσφέρει τις τιμές σε αυτήν την αγορά για να έχει κέρδος 5% από τα στοιχήματα ανεξαρτήτου αποτελέσματος. Αυτό το 5% είναι η γκανιότα της αγοράς.

Ποιές αγορές έχουν χαμηλότερη γκανιότα στο στοίχημα

Θεωρητικά οι αγορές με Ασιατικό Χάντικαπ έχουν πάντα χαμηλότερο ποσοστό κέρδους για τους μπουκ, δηλαδή χαμηλότερη γκανιότα.

Παίζει ρόλο η γκανιότα στο στοίχμα

Είναι αρκετά χρήσιμο οι παίκτες του στοιχήματος να ξέρουν με τι γκανιότα παίζουν σε κάθε εταιρία ώστε να στοιχηματίζουν σε στοιχηματικές εταιρίες και σε στοιχηματικές αγορές που τους συμφέρει. Το παράδειγμα που αναφέραμε παραπάνω είναι με τιμές από online εταιρία στοιχημάτων και εάν για παράδειγμα συγκρίνουμε την γκανιότα με αυτήν του ΟΠΑΠ υπάρχει μεγάλη.

Στο bookieplanet.gr θα βρείτε εταιρίες στοιχημάτων που προσφέρουν στοίχηματικές αγορές με αρκετά χαμηλή γκανιότα μέχρι και 0% που προσφέρει μονο ο stoiximan.
Οι καλύτερες νόμιμες εταιρίες στοιχήματος για στοιχημα online:

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη
 

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη
 

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη