Οι Μπούκ και το στοίχημα

Αν και αναφορές στο στοίχημα υπάρχουν από την εποχή του Ηρόδοτου, επαγγελματικές υπηρεσίες στοιχήματος ξεκίνησαν στην Αγγλία την αυγή του 20 αιώνα. Τότε οι λεγόμενοι μπούκμεϊκερς (bookmakers) ξεκίνησαν να παίρνουν στοιχήματα κυρίως σε κούρσες αλόγων (ιπποδρομίες) αλλά σύντομα κινήθηκαν στην αγορά των σκυλιών (κυνοδρομίες) στο ποδόσφαιρο και στο μποξ.


Τα πρώτα στοιχήματα

Ο τρόπος που ο κόσμος μπορούσε να παίξει στοίχημα ήταν λίγο διαφορετικός από σήμερα. Τότε οι τιμές για το κάθε γεγονός αναγραφόταν σε ένα πίνακα και όποιος ήθελε να αγοράσει σε αυτή τη τιμή, έδινε τα λεφτά του στο μπούκμεϊκερ και αυτός έγραφε το όνομα του πελάτη και το στοίχημα του σε ένα βιβλίο. Όταν το γεγονός τελείωνε, ο μπούκμεϊκερ πλήρωνε το κόσμο στις τιμές που είχε καταγράψει στο βιβλίο του. Ο σκοπός των μπούκμεϊκερς ήταν να προσφέρουν τιμές για ένα γεγονός (π.χ. ποδοσφαιρικό αγώνα) με στόχο στο τέλος να έχουν κέρδος ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του γεγονότος. Ο όρος αυτός στην Αγγλία λέγετε “να έχουν ισορροπημένα βιβλία”.


Τι είναι ο Μπουκ ή Μπούκμεϊκερ

Η λέξη μπούκμεϊκερ (bookmaker) είναι Αγγλικής προέλευσης και σημαίνει στοιχηματική εταιρεία ή εταιρεία στοιχημάτων. Χαϊδευτικά στο εξωτερικό τους καλούν και “bookie” (“bookies” στον πληθυντικό). Στην Ελλάδα για κάποιο λόγο τους λέμε “Μπουκ” που σημαίνει απλά βιβλίο!


Οι Μπούκ στην Ελλάδα

Το στοίχημα στην Ελλάδα διεξάγετε μέσω της κρατικής εταιρείας ΟΠΑΠ (Οργανισμός Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου). Ο ΟΠΑΠ είναι η μόνη εταιρεία που μπορεί να προσφέρει στοιχηματικές υπηρεσίες από μαγαζιά. Αυτό το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ δε δίνει την ευκαιρία στους φίλους του στοιχήματος να απολαύσουν το στοίχημα όπως κάνουν εκατομμύρια παίχτες στον κόσμο. Για online στοιχημα μέσω του Ίντερνετ όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Οι εταιρείες στοιχημάτων ή μπούκ στο Ίντερνετ είναι κυριολεκτικά αμέτρητες και οι Έλληνες φίλοι του στοιχήματος μπορούν να στοιχηματίσουν ελεύθερα με όποιο μπουκ θέλουν σε μία απεριόριστη γκάμα παγκόσμιων γεγονότων ( σπορ, εκλογές, χρηματιστήριο, τηλεοπτικές εκπομπές, τα Όσκαρ, τον καιρό.

Ο ΟΠΑΠ έχει πλέον χάσει το καράβι και ο εκσυγχρονισμός των Ελλήνων στο στοίχημα έχει γίνει λόγο των ηλεκτρονικών υπηρεσιών στοιχήματος που προσφέρουν οι Μπούκ στο ίντερνετ μέσα από τις ιστοσελίδες τους ή από το τηλέφωνο.


Διαβάστε περισσότερα για εταιρείες στοιχημάτων στο ίντερνετ ή δείτε όλα τα μπόνους στο στοίχημα που σας προσφέρουν